لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۲

کرونا در ایران - آغاز سال تحصیلی به صورت حضوری و صدور مجوز برای دو واکسن دیگر تولید داخلی


مرکز واکسیناسیون در تهران- عکس از رویترز
مرکز واکسیناسیون در تهران- عکس از رویترز

وزارت بهداشت ایران ‏از ۱۱ شهریور تا ۱۲ شهریور شناسایی ۲۷ هزار و ۶۲۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور را تأیید کرد. همچنین بر اساس این آمار، ۵۶۱ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان باختند.

بسیاری، از جمله تعدادی از خود مقامات، معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران نیز چندی پیش به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار رسمی فوتی‌ها را باید هفت برابر کرد.

  • صدور مجوز واکسن‌های ایرانی پیش از پایان فاز سوم مطالعات بالینی

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، از صدور مجوز واکسن‌های رازی و سیناژن خبر داد.

این در حالی است که روز گذشته، کیانوش جهانپور از سازمان غذا و دارو ایران در توییتی نوشت، واکسن رازی با تایید کمیته ملی اخلاق در پژوهش پزشکی وارد فاز ۳ مطالعات بالینی شده است؛ موضوعی که به ابهامات در مورد پروسه تأیید واکسن در ایران دامن زد.

پیشتر در مورد صدور عجولانه مجوز مصرف اضطراری به واکسن برکت انتقادهای زیادی از سوی متخصصان مطرح شده بود.

وزیر بهداشت جدید ایران نیز واکسن‌های ایرانی کرونا را جزو «بهترین‌ها» دانست و گفت که «رهبر هم واکسن برکت تزریق کرد.»

محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو ایران، هم تأکید کرده است که واکسن‌هایی که در ایران تزریق می‌شوند «هیچ کدام زیر ۷۰ تا ۷۵ درصد ایمنی‌زایی نداشتند.»

مقامات بهداشتی ایران در رابطه با واکسن‌هایی که در داخل تولید یا تزریق می‌شوند همواره از «ایمنی‌زایی» به معنای مشاهده آنتی‌بادی یا ایمنی سلولی صحبت می‌‌کنند.

این در حالی است که ارزیابی کارآیی واکسن در پیشگیری از بیماری دارای علائم در مطالعات فاز سوم انجام می‌شود که در مورد واکسن‌های تولید داخلی این اطلاعات در دست نیست.

  • اتمام موجودی واکسن و کاهش واکسیناسیون روزانه

میزان واکسیناسیون روزانه در ایران به دلیل کمبود واکسن در نقاط مختلف کشور به شدت کاهش ‌پیدا کرده است .

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۶۱ هزار و ۹۰۳ دز واکسن تزریق شده است. این رقم، دو روز پیش در ۱۰ شهریور، ۵۶۶ هزار و ۲۴۱ دز بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز از کمبود شدید واکسن کرونا خبر داد. محمدحسین بحرینی گفت: «زحمات زیادی برای راه‌اندازی مراکز واکسیناسیون در مشهد کشیده شده، اما به دلیل فقدان واکسن برخی مراکز بدون استفاده مانده است.»

با این حال بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، روز جمعه ۱۲ شهریور گفت: «از فردا مشکل تامین واکسن نخواهیم داشت.» آقای عین‌اللهی همچنین خبر داد که در هفته آینده ۱۹ میلیون دز واکسن و تا آخر شهریور ۴۰ میلیون دز واکسن وارد کشور خواهد شد.

در همین حال، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران از ورود ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دز واکسن سینوفارم چین به کشور خبر داد.

این، بیشترین میزان واردات واکسن در قالب یک محموله است.

رضا زبیب، دستیار وزیر خارجه و مدیرکل شرق آسیا و اقیانوسیه، در حساب توئیتری خود گفت: «تقریبا ۴۰۰ هزار دز در پرواز جا نشد و فردا ارسال میشود.»

  • حضوری شدن تمامی مدارس از آبان ماه

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، اعلام کرده که تمامی مدارس از آبان حضوری خواهند بود.

آقای رئیسی همچنین گفت، واکسیناسیون برای دانش‌آموزان دارای بیماری زمینه‌ای انجام خواهد شد و افزود که «این موضوع هنوز در مراحل ابتدایی است.»

هر چند بسیاری با بازگشت بچه‌ها به مدرسه موافق هستند، اما وضعیت بحرانی کرونا و عدم اطمینان از ایجاد فضای بهداشتی مناسب در مدارس به نگرانی‌ها دامن می‌زند.

  • کرونا در اصفهان: فوت ۵۸ بیمار و ابتلای هزار و ۵۳۶ نفر در ۲۴ ساعت

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد که طی شبانه‌روز گذشته ۵۸ بیمار کرونا در بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه جان خود را از دست دادند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین از ابتلای یک هزار و ۵۳۶ نفر به کرونا در ۲۴ ساعت اخیر در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خبر داد.

در حال حاضر، ۳ هزار و ۷۵۷ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های اصفهان بستری هستند و از این تعداد ۴۶۴ بیمار در بخش مراقبت‌ ویژه نگهداری می‌شوند.

در همین حال وزیر بهداشت اذعان کرده است که هر بیمار مبتلا به کووید-۱۹ برای درمان در بیمارستان بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان هزینه دارد.

XS
SM
MD
LG