بنا بر تازهترین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت در ایران در ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۱۳ تیر، هشت تن دیگر جان خود را بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست دادند و شمار مبتلایان به کرونا دوباره چهار رقمی شد و به هزار و هفت نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در حال حاضر ۱۰۵ شهرستان در «وضعیت زرد» کرونایی قرار دارند. مطابق آمار رسمی این میزان ابتلا به کرونا در ایران در هفته اول اردیبهشت سابقه داشت و پس از آن کاهش یافته بود.
با جان باختن هشت تن دیگر طی یک روز گذشته، آمار رسمی اعلامشده از مرگ و میر کرونا در ایران به «۱۴۱ هزار و ۴۰۴ تن» رسیده است و اکنون «۲۳۲ تن» از مبتلایان به کووید-۱۹ در بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای مختلف ایران بستری هستند.
یک متخصص مراقبتهای ویژه به خبرگزاری مهر گفته است «تعداد تستها بهشدت کمتر شده»، اما مثبت شدن تست کرونا در بیماران بستری در بخشهای بیمارستانی «بهوضوح مشاهده میشود.»
نوید شفیق این روند را «نشاندهنده شروع پیک بعدی و افزایش مرگومیر در کشور» دانسته و دلیل احتمالی آن را کاهش رعایت «مراقبتهای بهداشتی» و استفاده از ماسک دانسته است.
آقای شفیق تأکید کرده که مرحله بعدی افزایش تعداد بیماران، بیشتر شدن بدحالان و سپس «افزایش مرگ و میر» خواهد بود.
مسعود یونسیان، دبیر کمیته اپیدمیولوژی کرونا روز یکشنبه با یادآوری گزارش وزارت بهداشت از «افزایش سه برابری» مراجعه بیماران بستری و سرپایی مبتلا به کرونا، گفت که احتمال این که در هفته آینده این افزایشها ادامه یابد، «نسبتا بالا است» و «دور از انتظار نیست که واریانت بی.ای ۴ و بی.ای ۵ بهزودی در کشور غالب شود.»
همچنین روز یکشنبه شش بیمار مبتلا به کرونا در ایران جان خود را از دست دادند و دبیر کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ گفت که با این روند افزایش ابتلا، احتمال دارد تعداد جانباختگان «دو رقمی» شود.
حمید سوری، رئیس کمیته کشوری همهگیری کرونا گفته ممکن است زائران حج و عتبات عامل بیماریزای کرونا باشند.