آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران طی روزهای گذشته افزایش یافته است و مسئولان بهداشتی و درمانی از افزایش مراجعات به بیمارستانها و بستریشدن تعداد زیادی از بیماران در برخی از استانها خبر میدهند.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر چهارشنبه ۲۹ تیرماه هفت هزار و ۹۳ بیمار جدید شناسایی شدند و ۳۲ بیمار نیز جان باختند.
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان، و آموزش پزشکی، اوایل هفته جاری اعلام کرده بود که ایران وارد «موج هفتم» شیوع بیماری کووید۱۹ شده است.
محمد پهلوان کاشی، رئیس کمیته اطلاعرسانی کووید۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، روز چهارشنبه ۲۹ تیرماه اعلام کرد که بیشتر موارد ابتلا به کرونا در ایران مربوط به زیرسویه «بیاِی۵» میشود که سرعت سرایت آن ۱۸ برابر بیشتر از نوع اولیه ویروس کرونا است.
وی همچنین روند افزایش تعداد مبتلایان به کرونا را «نگرانکننده» دانست و افزود که میزان مراجعه بیماران به مراکز درمانی و تعداد بستریها هر ۱۰ روز دو برابر میشود.
همزمان مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز با بیان این که زیرسویه جدید اُمیکرون کودکان را نشانه رفته است، نسبت به افزایش آمار کودکان مبتلا به کرونا هشدار داد و آن را «زنگ خطر» برای خانوادهها دانست.
وی همچنین از افزایش موارد بستری بیماران مبتلا به کرونا در استان فارس خبر داد.
علاوه بر استان فارس، طی روزهای اخیر آمار مبتلایان به کرونا و تعداد بیماران بستریشده در استانهای سمنان، خوزستان، لرستان، البرز، و خراسان رضوی نیز به شدت افزایش یافته است.
مقامهای وزارت بهداشت ایران در روزهای اخیر همواره بر استفاده از ماسک، رعایت دستورالعملهای بهداشتی، و تزریق دُز یادآور واکسن کرونا تاکید کردهاند.
این توصیهها در حالی است که روز دوشنبه ۲۷ تیرماه تجمعات گسترده و پرشمار خیابانی تحت عنوان «جشن عید غدیر خم» در تعدادی از شهرهای ایران از جمله تهران برگزار شد.
تصاویر منتشرشده از این جشنهای خیابانی نشان میدهد که مردم بدون رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و بدون استفاده از ماسک در این تجمعات شرکت کردند.
در حال حاضر ۱۵ شهر ایران در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند و وضعیت ۳۵ شهر دیگر هم نارنجی اعلام شده است.
بنا بر آمارهای دولتی در ایران از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون حدود هفت میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به این ویروس مبتلا شدهاند و بیش از ۱۴۱ هزار و ۵۰۰ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
کارشناسان نسبت به صحت و دقت آمارهای دولتی کرونا در ایران تردید دارند.