سازمان بهداشت جهانی، روز پنجشنبه ۲۳ تیر، گزارش داد که تعداد موارد جدید کرونا در سراسر جهان برای پنجمین هفته متوالی افزایش یافته، ولی تعداد موارد مرگ و میر ناشی از این ویروس نسبتاً ثابت مانده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، بنابر آمار هفتگی این سازمان، ۵.۷ میلیون موارد جدید کووید-۱۹ در یک هفته گذشته گزارش شده که نشاندهنده افزایش ۶ درصدی است. ۹۸۰۰ نفر نیز جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادهاند که با نرخ مرگ و میر هفته پیش تفاوت زیادی نکرده است.
تدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی، در اوایل این هفته گفت که این همهگیری هنوز واجد شرایط طبقهبندی شدن به عنوان یک وضعیت اضطراری است و او از افزایش اخیر موارد بیماری «نگران» است.
وی طی یک کنفرانس خبری در روز سهشنبه، ۲۱ تیر، گفت: «ویروس [کرونا] آزادانه در حال چرخش است و کشورها با مشکل بیماری به طور جدی و مؤثر برخورد نمیکنند. موجهای جدید ویروس دوباره نشان میدهد که کووید-۱۹ حالا حالاها به پایان نرسیده است.»
در دو هفته گذشته، موارد کووید-۱۹ گزارش شده به سازمان بهداشت جهانی، ۳۰ درصد افزایش یافته است که علت آن عمدتاً شاخههای گونه جدید و بسیار مسری امیکرون، «بیای۴» و «بیای۵» هستند.
این دو زیرمجموعه موذی امیکرون نشان داده است که به طور نگرانکنندهای میتواند افرادی را که واکسن زده و یا قبلاً کووید گرفتهاند را نیز بیمار کند.
بنا بر گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیشترین افزایش موارد جدید کرونا در غرب اقیانوس آرام و خاورمیانه دیده شده - جایی که شاهد یک چهارم افزایش بوده است.
مرگ و میرهای ناشی از بیماری کووید-۱۹ در خاورمیانه ۷۸ درصد و در آسیای جنوب شرقی ۲۳ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که شمار قربانیان این بیماری در نقاط دیگر جهان کاهش یافته یا ثابت مانده است.