لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۰

کرونا در ایران | عدم تمایل والدین به واکسینه کردن فرزندانشان با واکسن‌های موجود در کشور


Tehran- November
Tehran- November

وزارت بهداشت ایران از روز ۹ آبان تا ۱۰ آبان، شناسایی ۹ هزار و ۸۵۷ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.

به این ترتیب، مجموع مبتلایان به کرونا در ایران به ۵ میلیون و ۹۳۴ هزار و ۴۹۵ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۳ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا را به ۱۲۶ هزار و ۴۵۶ نفر رساندند.

بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، اوایل مرداد ماه گفته بود که موارد مرگ ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در آبان ماه به زیر ۵۰ نفر خواهد رسید.

در حالی که در هفته‌های گذشته، بسیاری از کارشناسان و مقامات بهداشتی کشور، از وقوع موج‌ ششم ابراز نگرانی کرده‌اند، وزارت بهداشت جدول روند بستری کرونا از ۹۰ روز قبل تاکنون را منتشر کرد و گفت: «بر خلاف آن چه ادعا شده روند بستری در اکثر استان‌های کشور نزولی است و هنوز نمی‌توان نسبت به شروع خیز ششم کرونا در کشور اظهار نظر کرد.»

آخرین رنگ‌بندی شیوع کرونا افزایش دوباره مناطق قرمز (بسیار پرخطر) را نشان می‌دهد و طی یک هفته، شش شهر به شهرهای قرمز افزوده شد. در حال حاضر، ۲۲ شهرستان در وضعیت قرمز‌ و ۱۱۴ شهرستان در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار دارند.

  • از سرگیری کنسرت‌ها و بازگشایی مدارس به شرط «باز بودن پنجره‌ها»

در همین حال، سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تصمیم بر بازگشایی کنسرت‌ها «با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی» خبر داده است.

محمود شالویی گفته است که هنرمندان، گروه‌ها، و تهیه‌کنندگان و کنسرت‌گذاران می‌توانند برای صدور و اخذ مجوز به دفتر موسیقی و مراجع ذی‌ربط مراجعه کنند تا پس از طی مراحل اداری مجوز برگزاری کنسرت را دریافت کنند.

معاون فنی مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت نیز می‌گوید مسئولان ارشد اجرایی، اول آذر را «با شرط باز بودن پنجره کلاس‌ها»، روز بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها دانسته‌اند.

محسن فرهادی گفت باید از دانش‌آموزان خواسته شود که با «لباس گرم» سر کلاس‌ها حاضر شوند تا در سرمای زمستان، سرما نخورند.

در حالی که قرار است تمامی مدارس از آذرماه باز شوند، وزارت بهداشت ایران هنوز برنامه‌ای برای واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال ندارد.

حمید سوری، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹ وزارت بهداشت، می‌گوید یک نظرسنجی نشان داده است که ۵۷ درصد از مردم‌ «به هیچ وجه» حاضر به واکسینه کردن کودکشان با واکسن‌های موجود در کشور نیستند یا اطمینان کافی برای انجام واکسیناسیون ندارند.

در حال حاضر، وزارت بهداشت ایران واکسن‌های سینوفارم و پاستوکووک را به نوجوانان بین ۱۲ تا ۱۸ سال تزریق می‌کند.

  • منع تردد مبتلایان و واکسن‌نزده‌ها از دو هفته دیگر

از طرفی، رئیس کمیته راهبری مطالعات عوارض واکسیناسیون وزارت بهداشت از بازگشایی‌ها «بدون مدیریت هوشمند» انتقاد کرده است.

مسعود یونسیان گفت رفع محدودیت‌ها باید مرحله به مرحله باشد. این که اعلام می‌شود کنسرت‌ها برگزار می‌شوند، فاصله فیزیکی در سفرهای هوایی حذف شده است، سینماها باز شده‌اند، دورکاری لغو شده، مدارس باز شده‌اند و دانشگاه‌ها هم در آینده نزدیک بازگشایی می‌شوند، در این صورت اگر افزایشی مشاهده شود نمی‌توان گفت کدام یک از بازگشایی‌ها منجر به آن شده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته است که تا ۲ هفته آینده، طرح «مدیریت هوشمند کرونا» در سراسر کشور به اجرا گذاشته خواهد شد.

کمال حیدری گفت افرادی که واکسن کرونا نزده‌اند یا بیمار هستند، شناسایی می‌شوند تا «جلوی تردد مبتلایان کرونا و واکسن‌نزده‌ها» گرفته شود.


  • واردات واکسن کرونا توسط جمعیت هلال احمر به پایان رسید

سخنگوی جمعیت هلال احمر ایران گفت با وارد کردن حدود ۱۱۲ میلیون دز واکسن ،«فعلا پرونده ورود واکسن کرونا به کشور بسته شد.»

محمدحسن قوسیان گفت تمام واکسن‌های وارداتی توسط هلال احمر سینوفارم بوده است.

او افزود حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون دز واکسن اضافه در کشور موجود و دپو شده است که با سرعت کنونی واکسیناسیون برای دو ماه آینده کافی خواهد بود. بر اساس آمار اعلام شده، در مجموع بیش از ۸۷ میلیون دز واکسن در ایران تزریق شده است و بیش از ۳۴ میلیون نفر به طور کامل واکسینه شده‌اند.

XS
SM
MD
LG