لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۸

مطالعات پیش‌بالینی واکسن برکت در یک نشریه تخصصی؛ پرفسور گریفیتس به صدای آمریکا توضیح داد


پس از تزریق شش میلیون دز واکسن برکت در ایران، بدون انتشار نتایج علمی آزمایش‌های بالینی آن، مقاله‌ای در مورد نتایج آزمایش‌های حیوانی این واکسن در یک نشریه‌ تخصصی به نام «بازبینی‌ها در ویروس‌شناسی پزشکی» (Reviews in Medical Virology) با ضریب تأثیر حدود هفت منتشر شده است.

ضریب تأثیر، یک شاخص علمی است که میانگین تعداد استنادها به مقالات اخیر منتشر شده در هر نشریه معتبر علمی را نشان می‌دهد. به عنوان مثال، مطالعه پیش‌بالینی واکسن‌ سینوفارم در مجله سل (Cell) با ضریب تأثیر ۴۱.۶ منتشر شده است.

پرفسور پال گریفیتس سردبیر نشریه «بازبینی‌ها در ویروس‌شناسی پزشکی» به سارا دهقان خبرنگار صدای آمریکا گفت که این مجله مقالات مورد علاقه ویروس شناسان را منتشر می کند و مقالات اغلب به شکل مرورهای روایی یا سیستماتیک از مطالب علمی- تخصصی منتشر می‌شوند.

به گفته پرفسور گریفیتس، در طول همه‌گیری کرونا، میزان مطالب ارسالی در رابطه با «سارس-کووی- ۲» افزایش یافت که برخی از آنها حاوی اطلاعات جدیدی بودند.

او افزود مقاله مطالعات حیوانی واکسن برکت روند داوری همتا را طی کرده است، با این حال پرفسور گریفیتس به این پرسش که چطور این مقاله تحقیقی ارزیابی شده و به مرحله انتشار در نشریه رسیده پاسخ نداد.

پرفسور گریفیتس در پاسخ به این پرسش که چطور این مطلب برچسب «سرمقاله» دارد گفت: «اشتباهی از طرف ما پیش آمده است که برطرف خواهد شد.»

از طرفی آنچه پس از انتشار این مقاله توجه بسیاری را به خود جلب کرده، اطلاعات مربوط به سرمایه‌گذاران بود. در این بخش، از آزمایشگاه ویروس‌شناسی امیرآباد به مدیریت دکتر اصغر عبدلی به عنوان تأمین‌کننده هزینه‌های پژوهش واکسن برکت نام برده شده است. در حالی که نام گروه دارویی برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان سرمایه‌گذار مطرح شده بود.

کووایران برکت، محصول «شفافارمد» زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام، نخستین واکسنی بود که مجوز مصرف اضطراری گرفت و رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز مقابل دوربین واکسنی زد که ادعا شد «برکت» است.

در تیرماه، محمد مخبر رئیس وقت ستاد اجرایی فرمان امام، که بعدا به عنوان معاون اول ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران منصوب شد، وعده داده بود ۵۰ میلیون دز واکسن برکت تا پایان شهریور تحویل داده شود.

تاکنون تنها حدود ۶ میلیون دز از این واکسن تحویل داده شده است.

XS
SM
MD
LG