لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ ایران ۰۴:۵۴

تداوم بحران دارو؛ انسولین در چابهار تنها به قیمت بازار عرضه می‌شود


تداوم بحران کمبود و گرانی دارو در ایران
تداوم بحران کمبود و گرانی دارو در ایران

همزمان با گسترش بحران کمبود و گرانی دارو در ایران، سازمان حقوق بشری «حال‌وش» گزارش داد که روز شنبه ١٨ اسفند داروخانه‌های چابهار انسولین را به بیماران تنها با قیمت آزاد عرضه و از پذیرش نسخه بیمه‌ای خودداری کردند.

حال‌وش در گزارش خود افزود که این اقدام موجب بروز مشکلات جدی برای بیمارانی شده که توان مالی برای خرید دارو به نرخ آزاد را ندارند.

منابع محلی به حال‌وش گفته‌اند که به بیماران دیابتی که با نسخه بیمه‌ای برای دریافت انسولین به داروخانه مراجعه کرده‌اند، گفته شده که «انسولین موجود نیست.»

این در حالی است که داروخانه «کریم‌زایی» چابهار انسولین را فقط با قیمت آزاد عرضه می‌کند و از پذیرش نسخه بیمه‌ای امتناع می‌ورزد.

یک شهروند بلوچ به این سازمان حقوق بشری گفته است: «برای دریافت انسولین کل داروخانه‌های چابهار را جستجو کردم، اما همه می‌گفتند که موجودی ندارند.»

او در ادامه گفت: «در نهایت، داروخانه کریم‌زایی انسولین را فقط با قیمت آزاد به فروش می‌رساند و نسخه بیمه‌ای را قبول نمی‌کرد. من ناچار شدم ۵ عدد انسولین را با قیمت ۱۶۹ هزار تومان برای هر عدد خریداری کنم که مجموعا ۸۴۵ هزار تومان شد. درحالی‌که هزینه رفت‌ و آمدم از زرآباد به چابهار هم ۶۵۰ هزار تومان بود.»

حال‌وش به نقل از منابع خود افزود: «بسیاری از بیماران دیابتی دیگر نیز برای دریافت انسولین به داروخانه‌های چابهار مراجعه کرده‌اند، اما موفق به دریافت دارو نشده‌اند. برخی بیماران حتی پس از جستجوی طولانی، مجبور به ترک شهر بدون دریافت دارو شده‌اند.»

بحران ناشی از سوءمدیریت جمهوری اسلامی در عرصه دارو تنها گریبانگیر بیماران مبتلا به دیابت نیست.

در روزهای گذشته، مدیرعامل انجمن کلیوی ایران، با اشاره به اختلال در درمان بیماران دیالیزی، هشدار داد که عدم انجام دیالیز می‌تواند در مدت کوتاهی منجر به عوارض شدید و حتی مرگ بیماران شود.

در گزارشی از خبرگزاری حکومتی ایلنا، اعظم پناهی مهر عیسی‌لو گفت: «برخی مراکز درمانی به دلیل بدهی‌های تامین اجتماعی، بیمه این بیماران را نمی‌پذیرند و هزینه هر بار دیالیز به دو میلیون تومان رسیده است.»

همزمان با گرانی دارو و اختلال در تامین داروهای ویژه بیماران خاص از طریق شرکت‌های بیمه، گزارش‌ها حاکی است که برخی بیماران به دلیل فشارهای اقتصادی ناچار به فروش داروهای حیاتی خود شده‌اند.

به گزارش وب‌سایت خبرآنلاین، وحید محلاتی، نایب رئیس هیات مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو، اعلام کرد که «برخی بیماران در شرایط فقر شدید و تنگدستی به فروش داروهای کمیاب خود روی آورده‌اند.»

کارشناسان حوزه سلامت هشدار داده‌اند که تداوم گرانی دارو همزمان با گسترش فقر، می‌تواند بحران‌های گسترده‌تری در بخش درمان و سلامت کشور ایجاد کند.

در شرایطی که بیمه‌ها از پس تامین هزینه‌ها برنمی‌آیند و قیمت‌ها همچنان در حال افزایش است، بسیاری از بیماران با چالش جدی در تأمین داروهای مورد نیاز خود مواجه‌اند.

XS
SM
MD
LG