بودجه سال ۱۴۰۲ علامت سوالهای بسیاری دارد که عمدتا پیرامون چرایی افزایش بودجه و عملکرد نهادهای خاص از جمله مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی است که در سال ۱۴۰۲ قرار است بیش از ۵۸ میلیارد تومان بودجه دریافت کند؛ بودجهای که در سال جاری ۳۸ میلیارد تومان بوده است.
یکی دیگر از این نهادها، مرکز الگوی اسلامی _ایرانی پیشرفت است که قرار است در سال آینده نزدیک به ۲۴ میلیارد تومان بودجه دریافت کند. بودجه امسال این نهاد نسبت به سال گذشته نزدیک به ۱۷۰ درصد رشد را نشان میدهد.
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی که به «نور» هم معروف است، برای آسان کردن دسترسی به منابع و متون علوم اسلامی، با استفاده از فناوری اطلاعات و تعمیم آن در حوزههای علمیه و مجامع فرهنگی داخلی و بینالمللی، اقدام به پژوهشهای رایانهای کردهاست.
پایگاههایی مانند «حوزه نت»، «مجلات تخصصی (نورمگز)»، «کتابخانه دیجیتال نور» و پایگاه اندیشوران مربوط به این مرکز است.
ظاهرا بودجه بیحساب و کتاب باعث شده تا روحانیون مستقر در این مرکز به دنبال ورود به حوزههای تخصصی و علمی هم شده و آزمون و خطا انجام دهند. در همین رابطه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته است: «مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی روی هوش مصنوعی در منابع حوزوی کار میکند که یک نوع اجتهاد هوشمند در این حوزه است.»
این مرکز، فعالیت برونمرزی نیز دارد و در آخرین مورد، جماران در گزارشی از برپایی نمایشگاه محصولات کامپیوتری در بیت خمینی در نجف خبر داد.
لازم به ذکر است احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران و روحانی پرحاشیه حکومتی در سال ۶۸ به سمت هیات امنای مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی منصوب شد. وی در این زمینه گفته است: «در آن زمان اولین کاری که کردم معرفی کامپیوتر به علما بود. بینی و بین الله کامپیوتر را میبردند نزد مراجع عظام تقلید، با آغوش باز تحویل میگرفتند.»