برخی از شهرهای سیستان و بلوچستان، از جمله زاهدان و خاش، روز جمعه چهارم آذر همانند جمعههای گذشته صحنه برگزاری اعتراضات ضدحکومتی بود.
در زاهدان، جمعی از معترضان به نشانه همبستگی با معترضان کُرد شعار دادند: «کُرد و بلوچ برادرند، تشنه خون رهبرند.»
در تصویری دیگر جمعی از زاهدانیها دیده میشوند که شعارهایی علیه علی خامنهای، بسیجیها، و سپاهیها سر دادند.
گروهی دیگر از معترضان در زاهدان نیز شعار «کردستان زاهدان چشم و چراغ ایران» را دادند.
در خاش، ماموران امنیتی جمهوری اسلامی با تیراندازی به اعتراضات واکنش نشان دادند.
- اظهارات مولوی عبدالحمید
امام جمعه اهل تسنن زاهدان در خطبههای نماز جمعه این شهر به انتقاد از سرکوب معترضان کُرد پرداخت و گفت: «نباید هدف گلوله قرار بگیرند.»
به گفته او اگر مسئولان «اجازه میدادند به انتقاد و انتقادها را میپذیرفتند» شرایط متفاوتی رقم میخورد.
در میان نمازگزاران پلاکاردهایی با مضامینی همچون «کردستان تسلیت»، «مهاباد مریوان جانم فدای ایران»، و «کرد بلوچ آذری برادری برابری» دیده میشد.
مولوی در انتقادی ضمنی از رهبر جمهوری اسلامی گفت: «استبداد زمانی میآید که کسی بالاتر از انتقاد باشد.»
امام جمعه اهل تسنن زاهدان در ادامه سخنانش افزود که فریاد و اعتراض مردم نشان میدهد سیاست ۴۳ سال اخیر کشور «به بنبست رسیده» و کشور به این صورت نمیتواند اداره بشود.
به گفته او، کشتن و زندانی کردن معترضان، راهحل مشکلات کشور نیست.
او به انتقاد از بدرفتاری با زندانیان و بهویژه زنان پرداخت و گفت: «حرفهایی گفته میشود که سنگین است، من بر زبان بیاورم.»
مولوی عبدالحمید طی هفتههای گذشته نیز در انتقاد به سرکوب معترضان توسط نیروهای امنیتی، خواستار مسئولیتپذیری مقامهای جمهوری اسلامی و در راس آنها علی خامنهای شد. او همچنین با طرح برگزاری همهپرسی بارها به سرکوب معترضان بهویژه اقلیتها به شدت انتقاد کرده است.
از زمان شروع اعتراضات سراسری در ایران به دنبال کشته شدن مهسا امینی، مقامات جمهوری اسلامی با شدیدترین روشها به سرکوب اعتراضات پرداختهاند. تیراندازی به معترضان زاهدانی در روز ۸ مهر، یکی از خونینترین رویارویی نیروهای حکومتی با معترضان را رقم زده است.
مولوی عبدالحمید از این واقعه به عنوان جمعه خونین زاهدان نام برده و بارها خواستار رسیدگی و تحقیق درباره آن و برخورد با عوامل و مقصران این رویداد شده است.