در چندساعت گذشته خبرهای ضد و نقیضی درباره بازداشت برخی عوامل مسمومیت و حمله شیمیایی به مدارس در ایران در رسانههای دولتی بازتاب داشت. این در حالی است که حملات منجر به مسمومیت نه تنها متوقف نشده است.
در روز سهشنبه حتی در شهر زاهدان که تاکنون خبری از مسمومیت دانش آموزان در آن نبود نیز مدارس با حملاتی مواجه شدند.
صبح سهشنبه ابتدا ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کشور اعلام کرد هنوز کسی در ارتباط با مسمومیتهای زنجیرهای بازداشت نشده است.
ساعتی بعد از این اظهارنظر، ابتدا مجید میراحمدی، معاون امنیتی وزیر کشور گفت: بر اساس اقدامات اطلاعاتی و تحقیقاتی دستگاههای اطلاعاتی برخی افراد در پنج استان دستگیر شدهاند.
وی گفت که برخی موارد حمله به مدارس غیرمعاندانه بود که ارشاد شدند. براساس گزارش خبرگزاری فارس، میراحمدی افزود: عوامل موثر و کسانی که با انگیزههای معاندانه دست به این کار زدند، شناسایی شده و به دست قانون سپرده خواهند شد. او هیچ جزئیات بیشتری نداد.
میراحمدی یک چهره امنیتی در بین مقامات جمهوری اسلامی است. او که اکنون معاونت امنیتی و انتظامی وزارت کشور و دبیر شورای امنیت کشور است. او مدتی در وزار دفاع بود و قبل از آن جانشین معاون اطلاعات و امنیت ستاد کل نیروهای مسلح بود. وی که یک فرمانده پیشین سپاه است، سابقه ریاست اداره اطلاعات سپاه پاسداران را نیز دارد.
سهشنبه شب هم احمد وحیدی، وزیر کشور دولت ابراهیم رئیسی تائید کرد که تعدادی از عوامل مسموم کردن دانشآموزان در برخی از استانها دستگیر شدند و کار شناسایی همه این افراد ادامه دارد.
مقامات جمهوری اسلامی تائید کردهاند که تاکنون ۵ هزار نفر در ۲۵ استان در حملات شیمیایی به مدارس دانش آموزان عمدتا دختر در ایران، مسموم شدهاند. روز سهشنبه برای نخستین بار مدارس در استان سیستان و بلوچستان هدف حملات شیمیایی قرار گرفتند.
حمله با گازهای ناشناخته به مدرسهها در ایران به زاهدان، چابهار، گناوه و کرمان نیز رسید و دهها دانشآموز را راهی بیمارستان کرد.
در گزارشی دیگر، حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» که اخبار اعتراضات و نقض حقوق بشر در ایران را دنبال میکند، از «حمله شیمیایی» به دبیرستان دخترانه رحیمی و دبستان دخترانه رقیه در شهرستان انار استان کرمان در روز سهشنبه ۱۶ اسفند خبر داد و نوشت: «حال برخی دانشآموزان نامناسب است.»
در چهارمین ماه حملههای سریالی به مدارس که منجر به مسمومیت دستکم «۵ هزار نفر» شده، قوه قضاییه جمهوری اسلامی علیه برخی از رسانههای پیگیری کننده این موضوع، «اعلام جرم» کرد.
۲۰ وکیل مدافع حقوق بشر از جمله نسرین ستوده، عبدالفتاح سلطانی و گیتی پورفاضل در نامهای به چهار مرجع بینالمللی، از آنها خواستند کمیته مستقل و مشترکی برای تحقیق فوری درباره حملات گازی به مدرسهها در ایران تشکیل دهند.