لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۵

مدارس ملتهب و خانواده‌ها نگران| وزیر آموزش و پرورش: ۹۵ درصد ‌دانش‌آموزان تحت ثأثیر جو روانی بودند


یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی

در حالی که در روزهای گذشته و با گسترش مسمومیت‌های سریالی، مدارس ملتهب و خانواده‌ها نگران سلامتی و امنیت فرزندان خود هستند، یک وزیر دولت اعلام کرد که بیشتر دانش‌آموزان مراجعه کننده به درمانگاه‌ها متاثر از «جو روانی» بودند.

وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی در تازه‌ترین اظهارات خود پیرامون مسمومیت‌های سریالی در مدارس دخترانه گفت: «نگرانی برای باز بودن مدارس نیست چرا که بیش از ۹۵ درصد دانش‌آموزان بنا به درخواست خودشان به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند که بر اثر جو روانی ایجاد شده بوده و تحت تأثیر قرار گرفته بودند و یا بیماری زمینه‌ای داشتند.»

یوسف نوری بدون اشاره به گزارش‌های سم‌شناسی و مسایل پیرامونی مسمومیت‌ها تاکید کرد: «حضور در فضاهای رسانه‌های غیررسمی موجب شتاب این جو روانی و نگرانی بیشتر اولیا و دانش آموزان شده است، لذا از همگان درخواست داریم به اخبار رسمی و رسانه‌های معتبر توجه کنند.»

به گفته او این توطئه دشمن است که می‌خواهد مدارس ما تعطیل و دانش آموزان از تحصیل باز بمانند. این مقام دولتی تاکید کرد که «تمامی جوانب بررسی شده و نگرانی برای باز بودن مدارس نیست.»

تکذیب «ماده سمی» توسط دولت

در خبری دیگر، مصطفی قانعی، دبیر علمی «کمیته بررسی علل مسمومیت دانش‌آموزان» که از سوی دولت جمهوری اسلامی تشکیل شده، در یک برنامه تلویزیونی مدعی شده که وجود «ماده سمی» در جریان مسمومیت دانش آموزان «منتفی» است.‌

این معاون پیشین وزارت بهداشت جمهوری اسلامی و عضو سابق ستاد ملی مبارزه با کرونا، افزوده است: «در بررسی‌ها متوجه شدیم میزان آسیب (ماده مورد استفاده برای حمله به دانش‌آموزان) پایین است.»

تشکیل پرونده برای رسانه‌های پیگیر

در تحولی دیگر، در چهارمین ماه حمله‌های سریالی به مدارس که منجر به مسمومیت دستکم «۵ هزار نفر» شده، قوه قضاییه جمهوری اسلامی علیه برخی از رسانه‌های پیگیری کننده این موضوع، «اعلام جرم» کرد.

به گزارش رسانه‌های ایران، علی صالحی، دادستان عمومی و انقلاب تهران امروز گفته است در ارتباط با موضوع حملات اخیر به مدارس و مسمومیت دانش‌آموزان، علیه «صادق زیباکلام، رضا کیانیان و آذر منصوری و مدیران رسانه‌های هم‌میهن، رویداد۲۴ و شرق» اعلام جرم صورت گرفته و «پرونده قضایی» تشکیل شده است.

از آبان‌ماه و آذرماه امسال همگام با اعتراضات سراسری که بسیاری از دانش‌آموزان و دانشجویان نیز با آن همراهی کردند، گزارش‌هایی از «بروز مسمومیت در برخی مدارس» در تعدادی از رسانه‌های ایران انتشار یافت که طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر بر تعداد آن بشدت افزوده شد و بیش از یکصد نقطه در کشور را در بر گرفت.

هنوز هیچ فرد یا گروهی در زمینه این حمله‌ها دستگیر نشده است و مقامات دولتی بشکل هماهنگ تلاش دارند تا شرایط را «عادی» توصیف کنند.

«دوربین‌هاى مدارس مورد مشکوکی را نشان نداده‌اند»

خبرگزاری «فارس» نزدیک به نهادهای امنیتی به نقل از «یک مقام آگاه امنیتی» در خصوص حملات اخیر به برخی مدارس کشور، نوشت: تا کنون «هیچ مورد مشکوکی» در دوربین‌های مدار بسته مدارس و دوربین‌های شهری اطراف آنها «دیده نشده است.»

این رسانه در ادامه به نقل از فردی که نام او را اعلام نکرده، آورده است: در مواردی هم «مظنونین بازداشت شدند» که پس از تحقیق مشخص شد «ارتباطی با موضوع نداشتند.»

ورود سازمان بازرسی به ماجرای مسمومیت دانش آموزان

در خبری دیگر و در پی اظهارت روز گذشته علی خامنه‌ای مبنی بر برخورد با عوامل به گفته او «جنایت بزرگ»؛ ذبیح الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور از ورود این سازمان به این موضوع خبر داد.

به گفته خداییان «پس از مسمومیت سریالی دانش آموزان، دستگاه‌های مختلف به موضوع ورود کردند که سازمان بازرسی کل کشور هم بر اساس وظایف قانونی ورود کرد. هنوز نمی‌توان گفت در این ماجرا دستگاهی ترک فعل کرده و باید منتظر نتایج بررسی‌ها و آزمایش‌ها باشیم.»

او تاکید کرده است: «در خصوص بازداشت افراد، وزارت کشور اطلاع رسانی می‌کند اما بر اساس آخرین اطلاعی که دارم هنوز کسی بازداشت نشده است.»

XS
SM
MD
LG