در حالی که مذاکرات برای احیای توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی متوقف شده است، وزیر خارجه ایران روز یکشنبه ادعا کرد «طرف آمریکایی در دو سه هفته گذشته» شرطهای تازهای مطرح کرده و خواهان آن شد که واشنگتن برای نشان دادن حسننیت، برخی تحریمهای ایران را لغو کند.
حسین امیرعبداللهیان به این شرطها اشاره نکرده اما در هفتههای گذشته موضوع ماندن یا خارج کردن سپاه پاسداران از فهرست گروههای تروریستی به اختلافنظر میان سیاستمداران ایرانی و آمریکایی دامن زده است.
وزارت خارجه آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که به باور رئیس جمهوری ایالات متحده نیروی قدس سپاه یک گروه تروریستی است. جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز جمعه ۱۹ فروردین در جریان یک کنفرانس خبری تلفنی با خبرنگاران گفت که رئیس جمهوری آمریکا در مورد تروریستی بودن نیروی قدس سپاه پاسداران «با ژنرال میلی هم نظر است.»
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا، روز پنجشنبه در کمیته نیروهای مسلح سنا گفته بود: «معتقدم نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک سازمان تروریستی است و از حذف آنها از فهرست [گروههای تروریستی خارجی] حمایت نمیکنم.»
همزمان، ۲۵۰ نماینده مجلس شورای اسلامی با انتشار بیانیهای در مورد مذاکرات وین خواهان ارایه تضمین کتبی از سوی دولت آمریکا مبنی بر عدم خروج از برجام در صورت احیای آن شدند؛ درخواستی که بارها مطرح شده و آمریکا نیز در مقابل تاکید کرده چنین کاری نخواهد کرد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، روز یکشنبه گفت جو بایدن برای نشان دادن حسن نیت خود در قبال احیای برجام «با چند دستور اجرایی چند تحریم را لغو کند.»
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در ادامه مدعی شد آمریکاییها «روی زمین هیچ اقدام قابلتوجهی انجام ندادند و گفتیم برای مقدمه گفتوگو، چند مورد حسن نیت را نشان دهند که بخشی از آن میتواند آزاد شدن پولهای بلوکه شده ایران باشد.»
با گذشت یک سال از شروع مذاکرات احیای برجام میان ایران و قدرتهای جهان، دولت جو بایدن هنوز دیپلماسی را بهترین گزینه برای رسیدگی به جاهطلبیهای هستهای ایران میداند.
مقامات ارشد دولت بایدن بارها ضمن تاکید بر این که بازگشت به برجام در خدمت منافع ملی آمریکا و متحدان و شرکایش است، افزودهاند واشنگتن در صورت شکست مذاکرات به «سایر گزینهها» متوسل خواهد شد.