لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۹

ابراز نگرانی قانونگذاران آمریکایی در مورد توافق احتمالی هسته‌ای با ایران و خروج سپاه از فهرست گروه‌های تروریستی


روز چهارشنبه گروهی از قانونگذاران دمکرات و جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا با برگزاری دو کنفرانس خبری جداگانه در کنگره نگرانی‌های خود را در مورد یک توافق احتمالی هسته‌ای با جمهوری اسلامی ابراز کردند.
در نشست اول امروز، پانزده نماینده دمکرات نسبت به انتشار گزارشهایی مبنی بر لغو تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران و خارج کردن آن از فهرست تروریستی توسط دولت بایدن در چارچوب یک توافق هسته‌ای قویا ابراز نگرانی کردند.
این قانون‌گذاران تاکید می‌کنند که حصول نتیجه در مذاکرات وین، به هیچوجه نباید تحریم‌های غیر اتمی علیه ایران را لغو و سپاه پاسداران ایران از فهرست گروه‌های تروریستی امریکا خارج کند.

جاش گات‌تیمر نماینده دموکرات از ایالت نیوجرزی با انتقاد از هرگونه مماشات با تهران گفت که «اگر ایران چیزی را ثابت کرده باشد، این است که نمی‌تواند مورد اعتماد قرار گیرد.»

این نماینده دموکرات با تاکید بر لزوم نگاه داشتن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی گفت که «ما نباید تحریم‌های غیر هسته‌ای، از جمله اقدامات کلیدی تحریمی در برابر سپاه پاسداران را که بازوی ترور ایران است و بطور مستقیم و یا از طریق گروه‌های نیابتی آن، حزب الله و حوثی‌ها صدها امریکایی را کشته و پایگاههای ما و متحدان ما را در منطقه مورد حمله قرار داده، کاهش دهیم.»

گات‌تیمر با ابراز مخالفت از رفع تحریم‌های غیرمرتبط گفت که «بسیار مهم‌است که ما در برابر مطالبات ایران که خود حامی اصلی تروریسم و یک حکومت دیکتاتوری است، تسلیم نشویم.»

این عضو کمیته امنیت ملی مجلس نمایندگان گفت که ما به یک توافق بلندمدت‌تر و قوی‌تر نیازمندیم و نه توافقی کوتاه‌مدت‌تر و ضعیف‌تر. گات‌تیمر افزود: «زمان آن رسیده که با قدرت در برابر تروریست‌ها بایستیم و از ارزش‌های آمریکا و متحدانمان محافظت کنیم.»

دونالد نارکراس،‌ دیگر نماینده دموکرات از نیوجرزی نیز با اشاره تلویحی به ناکارآمدی توافق در متوقف‌کردن تهران از حرکت به سمت سلاح‌های هسته‌ای گفت که تمام کاری که ما انجام می‌دهیم به تعویق انداختن زمان دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

دین فیلیپس دیگر نماینده دموکرات مجلس از مینه‌سوتا نیز با بیان اینکه ما مخالف توافق نیستیم گفت که ما مخالف توافقی هستیم که نتواند مانع از دستیابی و تولید سلاح‌ هسته‌ای ایران به طور جامع شود. این عضو کمیته سیاست خارجی افزود که این توافق مانع آن از توقف نظام (مبتنی بر) ترور آن‌ها نمی‌شود.

خوان کارلوس وارگاس دیگر عضو دموکرات کنگره نیز با انتقاد تلویحی از دولت بایدن در خصوص نرمش در قبال تهران گفت که «من دقیقا نمی‌فهمم چه چیزی در این توافق پنهان است که آن را بهترمی‌کند.»

این نماینده ایالت کالیفرنیا با انتقاد از روند مخفی مذاکرات گفت که آنها به ما نمی‌گویند که چه مفادر در این توافق وجود دارد.

این نماینده همچنین با انتقاد از توافق پیشین و اشاره به توافق هسته‌ای قبلی به عنوان توافقی پرنقص، گفت به نظر می‌رسد که ما دوباره در همان مسیر قرارداریم.

الین لوریا نماینده دموکرات از ایالت ویرجینیا نیز با اشاره به خطر دستیابی ایران به تسلیحات اتمی گفت که ایران به شدت به دستیابی به سلاح هسته‌ای نزدیک شده است. او با اشاره به عدم وجود خلل در عزم ایران به سوی سلاح هسته‌ای متذکر شد که توافق موسوم به برجام مانع از چنین چیزی نشد و تردید دارم که این توافق (درصورت وقوع) چنین نتیجه‌ای در برداشته باشد.

این نماینده عضو کمیته امنیت میهنی از رفع تحریم‌های غیرمرتبط با برنامه هسته‌ای ابراز نگرانی کرد و گفت که «رفع تحریمهای وضع شده بر سران ارشد این رژیم که درسراسرجهان اقدامات تروریستی انجام می‌دهند، مردم خود را هدف قرار می‌دهند و ثبات خاورمیانه را متزلزل می‌کنند، غیرقابل قبول است.»

در همین رابطه و به دنبال برگزاری این نشست، گروهی از قانونگذاران جمهوریخواه نیز عصر این روز با برگزاری کنفرانس خبری در کنگره نگرانی‌های مشترک خود را در مورد یک توافق احتمالی هسته‌ای با جمهوری اسلامی را ابراز کردند.

جو ویلسون نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان نیزضمن ناخشنودی از این توافق، آن را خودکشی خواند و چنین اقدامی را احمقانه توصیف کرد.

این عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان با اشاره به آمریکا‌ستیزی تهران، توسعه برنامه موشکی ایران را در راستای اهداف نظامی خواند و ضمن رد ادعاهای تهران گفت که «برنامه موشکی آنها نه برای بردن ماهواره به فضا که برای استفاده برای حمل کلاهک هسته‌ای است.»

استیو شبات دیگر عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان نیز با انتقاد از برجام گفت که این توافق به تهران فرصت بازتوانی داد و پولهای هنگفتی که اوباما به ایران داد، صرف توسعه تروریسم و تقویت نیروهای اقماری تهران شد.

نماینده اوهایو و عضو کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان، این توافق را افتضاح خواند و برای آن سرانجامی جز مطرود شدن ندانست.

اسکات پری نماینده جمهوریخواه از ایالت پنسیلوانیا ضمن رد توافق گفت که این توافق نیست بلکه یک عهدنامه جدید است و باید از نظر مجلس‌نمایندگان و سنا بگذرد. او با تاکید بر اینکه این توافق وجاهت ندارد گفت که اولا دولت بایدن صلاحیت انجام این مذاکرات را ندارد و ثانیا اینکه ایران قابل اعتماد نیست.

دارل عیسی دیگر نماینده جموریخواه نیز با اشاره به افزایش میزان غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران گفت که «آنها به این کارشان افتخار می‌کنند و پز می‌دهند.»

این نماینده ایالت کالیفرنیا گفت که ایرانی‌ها امتحانشان را پس داده‌اند و نمی‌توان به آنها اعتماد کرد.

او همچنین به سوء استفاده روسیه از این مذاکرات برای رسیدن اهدافشان اشاره کرد و گفت که در زمان برجام به کریمه حمله کردند وحالا هم به اوکراین تهاجم کرده‌اند.

کلاودیا تنی هم با اشاره به دعوتش از راب مالی برای شرکت در یک جلسه علنی گفت که این یک توافق ناقص است و باید مردم آمریکا از مفادش مطلع شوند. این نماینده جمهوریخواه نیویورک گفت که این توافق خطرناک است و امنیت متحدان ما در منطقه را به خطر می‌اندازد. او همچنین ماهیت مذاکره با روسیه در این مذاکرات را زیر سوال برد.

پیتر مه‌یر نماینده جمهوریخواه میشیگان نیز با تاکید بر نگرانی متحدان آمریکا در منطقه از تحقق این توافق با اشاره به تجربه خدمتش در عراق و انفجاری که در آن حضور داشته گفت که این کاری است که تهران میخواهد با همه منطقه بکند.

مایک مک‌کاول نیز با ابراز نگرانی از تحقق این توافق گفت که این تنها پیامی اشتباه می‌فرستد و از ضعف ما حکایت می ‌کند. این نماینده جمهوریخواه ایالت تگزاس خاطر نشان کرد که به صرف انجام توافق، نباید به انجام آن مبادرت کرد.

نیکول مالیاتوکیس دیگر نماینده جمهوریخواه از ایالت نیویورک نیز ضمن اشاره به پرونده اقدام نافرجام جمهوری اسلامی در ربودن مسیح علینژاد گفت که تهران حتی در خاک آمریکا علیه شهروندان آمریکا اقدام می‌کند. او با اشاره به توطئه ترور سفیر عربستان گفت که ما بایداین تهدیدات را جدی بگیریم. او گفت که ما با کسانی که آمریکایی را تهدید می‌کنند و یا مبادرت به انجام عملیات در خاک این کشور می‌کنند، مذاکره نمی‌کنیم.

دیگر نمایندگان جمهوریخواه نیز با خطرناک خواندن این توافق از دولت بایدن خواستند تا هرچه زودتر از این گفت‌وگوهای بی‌حاصل و پرهزینه خارج شود.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از زمان فعالیت انتخاباتی خود گفته‌ بود بازگشت ایالات متحده به توافق هسته‌ای ایران را که دولت قبلی آمریکا از آن خارج شد، در دستور کار قرار خواهد داد. کاخ سفید و وزارت خارجه هم تاکید دارند بازگشت متقابل به این توافق، در خدمت منافع ملی آمریکا است.

XS
SM
MD
LG