با وجود فشارهای گسترده بر خانوادههای قربانیان آبان ۹۸ و فعالان مدنی و حقوق بشر برای جلوگیری از برگزاری مراسم یادبود کشتهشدگان اعتراضات دو سال پیش، بزرگداشت جانباختگان آن واقعه و انتشار روایات جدید از خانوادههای آنها ادامه دارد.
پوران ناظمی، فعال حقوق بشر که برای ادای احترام بر مزار امید رضایی از کشتهشدگان آبان ۹۸ حضور یافته، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «همه باید دادخواه خون فرزندانمان باشیم.»
او با بیان این که در فاصلهای کوتاه از مزار امید رضایی، یکی دیگر از معترضان کشتهشده به نام مهرزاد رضایی آرمیده است، میگوید: «آن روز که اعتراض بود، همه ما رفتیم، اما بعضی از ما برنگشتند،» اما «جنبش دادخواهی مردم ایران زنده است.»
از سویی، شناسه کاربری «۱۵۰۰ تصویر» که به طور ویژه اخبار مربوط به قربانیان آبان ۹۸ را پیگیری میکند، در پلتفرمهای مختلف خود در فضای مجازی روایتهای تازه و شنیده نشده ای از خانوادههای چند تن از جانباختگان آبان را منتشر کرده و میگوید این مجموعه شامل ۲۳ مصاحبه است و به مرور منتشر خواهد شد.
در یکی از این مصاحبهها، پدر امیرحسین زارعزاده معترض ۱۸ ساله که در آبان ۹۸ کشته شد، نامه اداره کلانتری محل به پزشکی قانونی را ارائه میکند که بر روی آن نوشته شده «حسب دستور» تا اطلاع ثانوی «جسد متوفی» به اولیای دم تحویل داده نشود.
مادر امیرحسین زارعزاده نیز در گفتوگویی با مسیح علینژاد میگوید: «گفتهاند مراسم برگزار نکنید اما من روی بنر مینویسم خامنهای قاتل است!»
در یکی دیگر از این روایتها، پدر علیرضا نوری که فرزند ۱۷ سالهاش در اعتراضات آبان ۹۸ کشته شده میگوید، «چهار روز نفسگیر هر جا را که فکرش را بکنید گشتیم. بعد از آن به همکارم گفتم ما یک جا را نرفتهایم، کهریزک نرفتهایم. روزهای سختی بود.»
«گفتم به کهریزک هم برویم و انشاءالله از آنجا هم ناامید بیرون بیاییم و علیرضا جای دیگر (زنده) باشد. اولی را نشان دادند و دیدم علیرضا نیست؛ دومی را نشان دادند و دیدم علیرضا است؛ تیر خورده بود به گونه سمت راستش.»
آقای نوری با بغض و گریه میگوید: «تعهدنامه جلوی ما گذاشتند که مراسم برگزار نکنیم، با جایی مصاحبه نکنیم. گفتم بچهام را ازم گرفتید، تعهد چه بدهم؟»
در روایتی دیگر، مادر مهرداد معینفر میگوید: «گفت مادر شهریار شلوغ شده من دارم میرم. گفتم مامان، من نمیتونم بگم نرو، چون اوناییم که تو خیابونن مث تو جوونن، مث تو مادر دارن. گفت آفرین به تو مادر.»
مادر پژمان قلیپور به نقل از پسر ۱۸ سالهاش که از جانباختگان آبان ۹۸ است، میگوید: «جوان امروز نمیتواند برده باشد، شاید شما به قناعت و بردگی عادت کردهاید، ولی ما نمیتوانیم مامان!»
روز پنجشنبه، «۱۵۰۰ تصویر» گفتوگویی با میلاد ارسنجانی یکی از بازداشتشدگان آبان ۹۸ منتشر کرد و با اعلام این که او ۱۲ روز پیش، پس از چند ماه آزادی، دوباره بازداشت شده، نوشت که این مصاحبه با درخواست خود آقای ارسنجانی انتشار یافته است.
او در پاسخ به این پرسش که «از حضور مجدد در اعتراضات و کشته شدن نمیترسید؟» با اشاره به نبود رفاه و امکانات برای زندگی، میگوید: «این زنده بودن به چه درد میخورد؟ حداقل میرویم کشته هم شدیم، حداقل برای نسل بعدی چیزی درست بشود ... یک زندگی عادی ... چیزهای خیلی عادی برای ما شده چالهای که نمیتوانیم پرش کنیم.»