یک عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی گفته است که «در حال حاضر، بانکها تقریبا سرمایهگذاری را به خاطر «تورم» توقف دادهاند.»
جبارکوچکینژاد، نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر بانکها وارد «فضای اقتصادی» شوند، میشود پیشبینی کرد «یک رشدی داشته باشیم»، افزوده است: اما در حال حاضر [ورود بانکها یا رشد اقتصادی] قابل پیشبینی نیست.
این عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم مجلس شورای اسلامی افزوده است: رشد «۸ درصدی» پیشبینی شده در برنامه هفتم را بسیاری از کارشناسان «با توجه به شرایط کشور» دور از دسترس میخوانند.
مقامات ارشد حکومت ایران از جمله ابراهیم رئیسی، رئیس دولت جمهوری اسلامی بارها مدعی کاهش نرخ تورم طی سالهای اخیر شدهاند، ادعایی که با واقعیات ارائه شده از سوی فعالان و کارشناسان اقتصادی همخوانی ندارد.
اولیا علیبیگی رئیس کانون شوراهای اسلامی کار، هشتم شهریورماه با انتقاد از تداوم تورم در کشور، به بحران معیشتی کارگران اشاره کرده و گفته بود که دستمزد کارگران حتی کفاف «۱۰ روز زندگی» را نمیدهد.
فرشاد مومنی، اقتصاددان نیز سیزدهم شهریورماه «بر اساس دادههای رسمی» گفته بود که تقریبا یک نفر از هر سه ایرانی «به معنای مطلق، فقیر» است و برای نخستینبار در ۱۰۰ سال گذشته، در زمان کمتر از سه سال، جمعیت فقیر ایران دو برابر شده است.
بر اساس گزارش وبسایت «بنیاد هریتیج»، امتیاز «آزادی اقتصادی ایران» در سال ۲۰۲۳ میلادی ۴۲/۲ برآورد شده است تا بر همین اساس اقتصاد ایران در رتبه ۱۶۹ آزادی اقتصادی در جهان قرار گرفته و در بین ۱۴ کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نیز رتبه چهاردهم را کسب کند.