اسرائیل بامداد روز یکشنبه، ۲۳ اردیبهشت، به موازات عملیات هوایی و زمینی در رفح که خبرگزاریها آن را «محدود» توصیف کردهاند، نیروی زمینی خود را به سمت شرق جبالیا در شمال نوار غزه اعزام کرد.
در میانه نگرانیهای ایالات متحده و دیگر متحدان اسرائیل درباره حمله به رفح، جایی که حدود یک میلیون فلسطینی در آن پناه گرفتهاند، کابینه اسرائیل هفته گذشته با «گسترش سنجیده» عملیات نظامی در رفح موافقت کرد.
جبالیا بزرگترین اردوگاه پناهجویان از میان هشت اردوگاهی است که بیش از صد هزار نفر در آن اسکان دارند که اکثر آنها از نوادگان فلسطینیهایی بودند که در جریان جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۴۸ از شهرها و روستاها رانده شدند.
اواخر روز شنبه، نیروهای ارتش اسرائیل در عملیاتی در این منطقه از تلاش حماس برای بازسازی تواناییهای نظامیاش جلوگیری کردند.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، به خبرنگاران گفت: «ما در هفتههای گذشته تلاشهای حماس برای بازسازی قابلیتهای نظامیاش در جبالیا را شناسایی کردیم و برای از بین بردن آنها عملیات را آغاز کردیم.»
هاگاری همچنین گفت که نیروهای اسرائیلی همچنین در عملیاتی در منطقه زیتون در حومه شهر غزه حدود ۳۰ شبهنظامی فلسطینی را کشتند.
به گزارش رویترز، حماس و جهاد اسلامی اعلام کردند که با راکتهای ضد تانک و خمپاره به نیروهای اسرائیلی در چندین منطقه در داخل غزه، از جمله در رفح حمله کردند.
روز یکشنبه، با تشدید فشار نظامی اسرائیل، خانوادههای بیشتری که هزاران نفر تخمین زده میشوند، رفح را ترک کردند. ارتش اسرائیل در هشدار جدیدی دستور تخلیه مناطق مسکونی بیشتری در رفح را صادر کرده است.
بنیامین نتانیاهو،نخستوزیر اسرائیل، هفته گذشته در مصاحبهای بار دیگر بر موضع خود تاکید گذاشت که اسرائیل «چارهای ندارد» جز اینکه گردانهای باقیمانده حماس در رفح را نابود کند. او گفت: «اگر آنها را نابود نکنیم، اگر آنها را به حال خود رها کنیم، باز خواهند گشت. آنها از تونلها بیرون میآیند، غزه را دوباره تسخیر میکنند و آنچه را که قول دادهاند یعنی کشتار وحشتناک هفت اکتبر را بار دیگر و بار دیگر انجام خواهند داد.»
او افزود که اسرائیل «تنها با هیولای حماس مواجه نیست بلکه با تمامی محور ترور ایران» روبروست.
او میگوید: «افراد منطقی میدانند که ما گزینه دیگری نداریم.»
شبهنظامیان حماس وابسته به حکومت ایران در حمله ۱۵ مهر به جنوب اسرائیل حداقل ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر از جمله زن، کودک و سالمند را به گروگان گفتند.
شماری از کشورهای جهان از جمله، ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن و اسرائیل حماس را یک سازمان تروریستی معرفی کردهاند.