آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در بیانیهای به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد «روز جهانی حذف خشونت علیه زنان» و آغاز کارزار «۱۶ روز فعالیت علیه خشونت جنسیتی» بر تعهد ایالات متحده برای پیشگیری و مقابله با همه اشکال خشونتهای مبتنی بر جنسیت تاکید کرد.
او در این بیانیه که روز دوشنبه ۵ آذر منتشر شد از جامعه بینالمللی خواست در راستای تقویت تلاشها برای تحقق این هدف گام بردارند.
بلینکن در ارتباط با سیاستها و سرمایهگذاریهای تاثیرگذار ایالات متحده، به ابتکار «ایمن از آغاز تجدیدنظر» اشاره کرد و افزود بهبود و گسترش جلوگیری از خشونت جنسیتی، کاهش خطر، پاسخ به خشونت جنسیتی، و انجام اقدامات تخصصی در این زمینه، در اولویت قرار دارند.
به گفته او، دولت آمریکا در سال مالی ۲۰۲۴ بیش از ٢٧٣ میلیون دلار بودجه به پیشگیری از خشونت مبتنی بر جنسیت و واکنش در مواقع اضطراری اختصاص داد.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه گفت چنین اقداماتی برای هر بازمانده، هر قربانی خشونت جنسیتی، و هر فردی در هر کجای جهان که در تلاش برای ایجاد جهانی صلحآمیز و مرفه است، اهمیت دارد.
او در پایان بیانیه خود تصریح کرد آمریکا به همکاری با شرکا، جامعه مدنی، و بازماندگان خشونت جنسیتی به منظور تحقق پیشرفتی معنادار در این زمینه ادامه خواهد کرد.
- قتل یک زن در هر ١۰ دقیقه
نهاد سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و قدرت بخشیدن به زنان روز دوشنبه با بازنشر گزارش سال ۲۰۲۳ خود تصریح کرد که شرایط همچنان «در سطح جهانی فراگیر» است.
طبق گزارش مزبور، در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۸۵ هزار زن و دختر به قتل رسیدند که ۶۰ درصد این قتلها (۵۱ هزار فقره قتل) توسط شرکای جنسی یا یکی از اعضای خانواده مقتول ارتکاب یافت.
دادههای مزبور حاکی از آن است که روزانه ۱۴۰ زن و دختر، یا به عبارت دیگر هر ۱۰ دقیقه یک زن یا دختر، توسط شرکای جنسی یا اعضای خانواده خود به قتل میرسند.
طبق اطلاعات ارائهشده در این گزارش، بیشترین تعداد قتل زنان در قاره آفریقا انجام شده است و پس از قارههای آمریکا، اقیانوسیه، آسیا، و اروپا قرار دارند.
سیما باهوس، مدیر نهاد سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و قدرت بخشیدن به زنان، در این گزارش گفت: «خشونت علیه زنان و دختران اجتنابناپذیر نیست، قابلپیشگیری است» و تحقق آن با در پیشگرفتن اقداماتی همچون تصویب گسترده قوانین، بهبود جمعآوری دادهها، مسئولیتپذیری بیشتری حکومتها، ترویج فرهنگ مقابله شدید با زنستیزی، و افزایش کمکهای مالی به سازمانهای مدافع حقوق زنان ممکن است.
- بیانیه مشترک بیش از ۲۵ کشور
سفارتهای بیش از ۲۵ کشور کشور و نهاد بینالمللی در رومانی از جمله آمریکا، اتحادیه اروپا، کانادا، اسپانیا، ایتالیا، اسرائیل، و آلمان در بیانیهای مشترک یادآور شدند که خشونت جنسیتی «یکی از شایعترین و سیستماتیکترین» موارد نقض حقوق بشر در این زمانه است و اشکالی همچون خشونت علیه شریک جنسی، زنکشی، قاچاق زنان، ختنه دختران، و ازدواج اجباری و زودهنگام را به خود میگیرد.
این کشورها در بیانیه خود بر لزوم پاسخگو کردن عاملان این جرایم و ارایه حمایتهای لازم به قربانیان و بازماندگان خشونتهای جنسی و جنسیتی تاکید کردند.
- اتحادیه اروپا
نمایندگی اتحادیه اروپا در اردن در بیانیهای به مناسبت روز جهانی حذف خشونت علیه زنان یادآور شد که ٣٣ درصد زنان دستکم یکبار در طول زندگی خود قربانی خشونت میشوند.
در این بیانیه آمده است که زنان قربانی خشونت مستحق پناهگاه و حمایت، عدالت، شنیدهشدن و بازگو شدن هستند تا بدینوسیله سکوت در این زمینه شکسته شود و خشونت علیه آنها پایان یابد.
- گزارشگران بدون مرز
سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیهای به مناسبت روز جهانی حذف خشونت علیه زنان یادآور شد که بسیاری از روزنامهنگاران زن در سطح جهان، بهویژه فعالان در زمینه مسائل جنسیتی و خشونتهای جنسی و جنسیتی، خود در معرض آزار و اذیت اینترنتی قرار میگیرند.
بر اساس این بیانیه، حملات مکرر و غالبا ناشناس به این روزنامهنگاران زن با هدف بیاعتبار کردن، ارعاب، و مجبور کردن آنها به ترک حرفه خود انجام میشود.
سازمان گزارشگران بدون مرز در این بیانیه همچنین از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته است که سریعا دستورالعمل اخیرا تصویبشده اتحادیه در ارتباط با ماهیت این قبیل جرایم و تطبیق قوانین جزایی خود با آن را به اجرا بگذارند.