لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۰

تورم ۳۸ درصد از خوراکی‌ها بیشتر از تورم سالانه است


آرشیو
آرشیو

بررسی آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد که ۳۸ درصد از خوراکی‌ها در بهمن امسال، تورمی بیشتر از تورم سالانه داشته است.

وب سایت «جماران» روز پنجشنبه دهم اسفند، در گزارشی نوشت که کنسرو ماهی تن نیز در میان اقلام خوراکی، در صدر تورم سالانه قرار داشته است.

برهمین اساس اعلام شده است که بعد از ماهی تن، مواد غذایی دیگری مانند گوشت گاو یا گوساله، گوشت گوسفند، قارچ، کشمش پلویی، ماهی قزل آلا، هندوانه، خربزه، مرغ ماشینی، شیرخشک، پسته، مغز بادام درختی، چای خارجی بسته ای، شکر، شیرینی خشک، مغز گردو، قند و پرتغال، بالاتر از میانگین نرخ تورم سالانه ۳۶ درصد قرارداشته اند.

به گزارش جماران، در گروه «لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن»، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «شیر خشک» با ۹.۳ درصد و «کره پاستوریزه» با ۱.۱ درصد بوده است.

در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها، نیز «ماهی قزل آلا» با ۳.۲درصد ، «گوشت گوسفند» با ۲.۹ درصد و «کنسرو تن ماهی» با دو درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته ‌اند.


وب سایت «تجارت‌نیوز» نیز در گزارشی نوشته است که مرکز آمار ایران در هفته جاری شاخص قیمت برای مصرف‌کننده را در بهمن‌ماه منتشر کرد که نشان می‌دهد در طول ۱۲ ماه منتهی به پایان بهمن سال جاری، قیمت هر ۱۰ زیرگروه مربوط به خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها «صعودی» بوده است.

بر این اساس، تورم مواد غذایی بهمن‌ امسال «بین ۲۲ تا ۹۳ درصد» به ثبت رسید تا میانگین تورم سالانه این گروه با رسیدن به «۴۵.۱ درصد»، از میانگین کل تورم، «۲.۶ درصد» نیز بیشتر باشد.

تورم شدید کالاهای اساسی، موجب کاهش خرید آنها از سوی شهروندان و خارج شدن یا کاستن قابل توجه این دست کالاها از سبد معمول خرید ماهانه اکثر خانوارهای ایرانی شده است.

در این حال، مدیرعامل اتحادیه دام سبک نیز روز دوشنبه هفتم اسفند، با اشاره به آمارهای رسمی منتشره مبنی بر «کاهش ۱۸ درصدی» جمعیت دام در دی‌ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، گفته بود که تولید وضعیت مناسبی ندارد.

بر این اساس، «رشد قیمت گوشت» در بهمن‌ماه محدود به گوشت قرمز نشده و گوشت ماهی‌ و صدف‌داران نیز رشد قیمت قابل‌توجهی را تجربه کرده و با ثبت «تورم ۶۴ درصدی» در رده دوم افزایش قیمت قرار گرفته است.

همزمان «میوه و خشکبار» نیز در بهمن‌ماه تورم «بالای ۵۰ درصد» داشته‌اند و میانگین افزایش قیمت آنها به «۵۱ درصد» رسیده است.

پیشتر حمیدرضا امام قلی‌تبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور، گفته بود: در شرایط فعلی، خط فقر برای یک خانواده ۴ نفره از مرز «۲۵ میلیون تومان» فراتر رفته است. حداقل دستمزد ماهانه کارگران مشمول قانون کار، متاهل و دارای فرزند در سال جاری حدود ۸ میلیون تومان در ماه است.

دو گروه «شیرینی‌ها و شیر، پنیر و تخم» نیز در طول ۱۲ ماه منتهی به بهمن «۳۵ درصد» گران‌تر به دست مصرف‌کننده نهایی رسیده‌اند. تورم «سبزیجات و حبوبات» نیز تا ۳۵ درصد پیش رفته است تا نسبت به سایر کالاهای مورد محاسبه، چندان عقب نمانند.

به نوشته تجارت‌نیوز، تنها دو گروه کالایی (روغن‌ها و چربی‌ها - نان و غلات) تورم «کمتر از ۳۵ درصد» دارند که این دو گروه نیز پیش از این بارها رکورددار گرانی بوده‌اند و احتمالاً تورم را پیش‌خور کرده‌اند

وب‌سایت اقتصادی «اکو ایران» روز ششم اسفند طی گزارشی اعلام کرده بود در پاییز ۱۴۰۲ «شاخص فلاکت» در سطح کشور برابر با «۵۲ واحد» بوده است.

روزنامه «اعتماد» چاپ تهران پیشتر نوشته بود که «حداقل دستمزد روزانه» برای جامعه کارگری در حالی برای امسال به «حدود ۱۷۷ هزار تومان» رسیده که مشاهدات نشان می‌دهد چنین عددی «فاصله بالایی» با قدرت خرید طیف گسترده و اکثریت خوراکی‌ها در ایران دارد.

XS
SM
MD
LG