به رغم پیشبینی اتحادیه بینالمللی ترابری هوایی مبنی بر این که شرکتهای هواپیمایی جهان سال آینده میلادی تاثیرات اقتصادی منفی ناشی از همهگیری کرونا را پشت سر میگذارند، کارشناسان هشدار میدهند که قیمتهای بالای نفت و تورم میتواند ازسرگیری دوباره سفرهای هوایی را به خطر بیاندازد.
اتحادیه بینالمللی ترابری هوایی، یاتا، روز دوشنبه ۳۰ خرداد اعلام کرد گه از سر گرفته شدن فعالیت خطوط هوایی سراسر جهان در پی کاهش محدودیتهای مرتبط با همهگیری کرونا به شرکتهای هواپیمایی این امکان را خواهد داد که در سال جاری میلادی میزان زیانهای مالیشان را کاهش دهند و احتمالاً در سال میلادی آینده، ۲۰۲۳، به سوددهی برسند.
بنا بر برآورد یاتا، انتظار میرود خطوط هوایی جهان در سال جاری، ۲۰۲۲، متحمل ضرری معادل ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار شوند، که این رقم نمایانگر بهبود وضعیت در مقایسه با زیان مالی در حد ۴۲ میلیارد و یکصد میلیون دلار در ۲۰۲۱ است.
در همین حال، نمایندگان بیش از صد شرکت هواپیمایی در نشست سالانه یاتا در شهر دوحه در قطر با این هشدار روبرو شدهاند که قیمتهای بالای نفت و تورم میتواند بازخیزیازسرگیری دوباره سفرهای هوایی را در معرض تهدید قرار دهد.
بنا به برآوردها آمریکای شمالی از این نظر پررونقترین منطقه در سال جاری محسوب میشود و تنها ناحیه در جهان خواهد بود که سودی ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری را تجربه خواهد کرد.
پیشبینی میشود خطوط هوایی در قاره آسیا، در حالی که مرزهای چین به دلیل محدودیتهای ناشی از کووید-۱۹ بسته است، در سال جاری با زیانی ۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلاری رو بهرو شوند.
در این میان، برخی تحلیلگران ابراز نگرانی کردهاند که بالا رفتن شدید قیمت بلیتهای پرواز، فشار شدید تورم بر مصرفکنندگان، و افزایش نرخ بهره موجب خواهد شد میزان تقاضا برای پرواز پس از تابستان با افت شدیدی روبهرو شود.