بخش انگلیسی صدای آمریکا- شهر دهلینو، پایتخت هندوستان برای میزبانی از اجلاس کشورهای «گروه ۲۰» آماده میشود.
نقاشیهای دیواری درخشان در خیابانها، جادههای تازه آسفالتشده، بناهای تاریخی، فوارههای نورانی، و مجسمههای بلند جدید که میراث فرهنگی هندوستان را به نمایش میگذارند، در انتظار مهمانهای خارجی این اجلاس مهم هستند.
این گردهمایی تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار میشود، دهها هزار پلیس، کماندو، و شبه نظامی در خیابانها، مرزها، و هتلهای محل اقامت سران کشورهای شرکتکننده مستقر شدند. سیستمهای پدافند هوایی پیشرفته برای مقابله با حملات احتمالی پهپادها در نقاط مختلف شهر ایجاد شده است.
هندوستان در دورانی که ریاست کشورهای گروه ۲۰ را بر عهده دارد، تلاش کرده است تا جایگاه جهانی خود را تقویت کند. مقامات این کشور میخواهند با برگزاری یک گردهمایی موفق، قدرت رو به رشد خود را در پایتخت به نمایش بگذارند، شهر بزرگی که بیش از ۲۰ میلیون نفر جمعیت دارد.
در اوایل سال جاری، وینار کومار ساکسنا، معاون فرماندار دهلینو، گفت که اجلاس گروه ۲۰ فرصتی برای نشان دادن «بهترین چهره هندوستان» است.
این نشست در یک مرکز همایش و نمایشگاه بازسازی شده به نام «بهارات مانداپام» در مرکز دهلینو برگزار خواهد شد. هزاران گیاهگلدانی و گل در پیادهروها در امتداد جادههای محل عبور خودروهای مهمانها گذاشته شدند.
مأموران شهرداری تدابیر مختلفی را برای دور نگاه داشتن میمونهای کوچک از اطراف محل برگزاری اجلاس در نظر گرفتهاند که یکی از مشکلات بزرگ در دهلینو است. آنها همچنین با حشرهکشهای قوی مراکز زاد و ولد پشه و حشرات موذی را پاکسازی کردند.
بدون شک این فرآیند «زیباسازی» دهلینو میلیونها دلار هزینه برای هندوستان داشته است.
در ماههای اخیر خودروهای شهرداری با تخریب تعداد زیادی کانکس در نقاط مختلف، صدها کارگر کم درآمد را آواره کردند. مقامات هرگونه ارتباط این تخریب با برگزاری اجلاس گروه ۲۰ را رد کردند و میگویند هدف آنها برخورد با ساخت و سازهای غیرقانونی بوده است.
به گفته دولت هندوستان، به افرادی که خانههای خود را از دست دادند، کمک خواهد شد.
فعالان حقوقی به این نکته اشاره میکنند که این کانکسها برای دههها وجود داشته است ولی هنگام برگزاری اجلاس گروه ۲۰ تخریب میشوند.
هارش مندر، فعال سرشناس حقوق بشر، گفت: «این تلاشی است برای پنهان کردن فقری قابل مشاهده، به همین دلیل تخریبی ناشی از دیوانگی است.»
او در ادامه میافزاید: «این کانکسها یادآور این واقعیت است که در بحبوحه رشد اقتصادی هندوستان، سطوح عظیمی از فقر همچنان ادامه دارد. این طراحی یک نسخه بهداشتی از شهر است.»
به گفته رسانههای محلی، بیخانمانهای شهر که زیر پلها زندگی میکنند یا در پیادهروها میخوابند، به سرپناهها منتقل شدند.
بسیاری از فروشندگان محلی که در خیابانهای اصلی شهر مستقر بودند، به کوچهها و خیابانهای فرعی منتقل شدند.
حزب مخالف «کنگره» خواستار غرامت مالی برای فروشندگان خیابانی، بازرگانان بازار هفتگی، و دیگرانی شده است که تجارت آنها تحت تأثیر محدودیتهای ناشی از برگزاری این اجلاس قرار میگیرد.
ساکنان مناطق اطراف محل برگزاری اجلاس گروه ۲۰ و سایر ساکنین دهلینو نیز با محدودیتهای ترافیکی شدیدی مواجه خواهند بود. بازارهای بزرگ، مدارس، و دانشگاهها از جمعه تعطیل میشوند و از اکثر کارمندان خواسته شده است تا از منزل کار کنند.
بسیاری از اهالی ترجیح میدهند که برای فرار از محدودیتها و استراحت شهر را ترک کنند و از دهلینو خارج میشوند.
نمایش بزرگ اجلاس سران کشورهای گروه ۲۰ تنها به معنای تأکید بر جاهطلبیهای هندوستان بهعنوان یک قدرت در حال ظهور نیست، و این کشور میخواهد نماد صدای آنچه «جنوب جهانی» یا کشورهای در حال توسعه مینامند، باشد.
همچنین انتظار میرود که نارندرا مودی، نخستوزیر این کشور، پیش از انتخابات عمومی سال آینده، با استفاده از این فرصت، موقعیت داخلی خود را تثبیت کند.
روی لوگوی اجلاس امسال یک نیلوفر آبی دیده میشود که نماد حزب «بهاراتیا جاناتا» آقای مودی است. این پوستر نه تنها در دهلینو بلکه در بسیاری از شهرهای دیگر هندوستان نیز دیده میشود و یکی از دستاوردهای جهانی دولت را به نمایش میگذارد.
اجلاس سران گروه ۲۰ از شنبه در شهر دهلینو، پایتخت هندوستان آغاز میشود.