لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۴

رکورد ۶۱ هزار تومانی دلار در ایران؛ یک کارشناس: بانک مرکزی سکه را با «دلار ۹۳ هزار تومانی» حراج کرد


نرخ بی‌سابقه دلار در بازار ایران
نرخ بی‌سابقه دلار در بازار ایران

در حالی که گزارش‌ها از بازار ارز در ایران نشان می‌دهد قیمت هر یک دلار آمریکا با شکستن رکورد تاریخی وارد کانال ۶۱ هزار تومانی شده و هر سکه طلای موسوم به «طرح امامی» نیز ۳۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود، یک کارشناس اقتصادی می‌گوید که بانک مرکزی جمهوری اسلامی سکه را به نرخ دلار ۹۳ هزار تومانی حراج کرد.

بر اساس گزارش وب‌سایت بن‌بست که تحولات نرخ ارزهای خارجی و طلا را در بازار ایران به طور لحظه‌ای دنبال می‌کند، قیمت دلار آمریکا با رسیدن به رقم ۶۱ هزار تومان، رکورد بهای واحد پول ملی ایالات متحده را در تاریخ اقتصاد ایران شکسته است.

نوسانات نرخ ارزهای خارجی در بازار ایران در شرایطی است که قیمت‌ها به طور لحظه‌ای تغییر می‌کند؛ چنان‌که در طول نوشتن این گزارش، از ۶۰ هزار و ۹۰۰ تا ۶۱ هزار و ۵۰ تومان افزایش یافت.

قیمت دلار و ارزهای خارجی در بازار ایران، سه‌شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
قیمت دلار و ارزهای خارجی در بازار ایران، سه‌شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲

برخی ناظران پیش‌بینی کرده‌اند که بهای دلار تا سال ۱۴۰۳ خورشیدی که ۱۵ روز دیگر آغاز می‌شود، همچنان افزایش خواهد یافت.

وحید شقاقی شهری، کارشناس اقتصادی، به خبرگزاری ایلنا گفته که بانک مرکزی در حالی که «می‌گوید بازار آزاد ارز را قبول ندارد و به رسمیت نمی‌شناسد» اما «سکه را با دلار ۹۳ هزار تومانی حراج کرد.»

قیمت سکه و طلا در بازار ایران، سه‌شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
قیمت سکه و طلا در بازار ایران، سه‌شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲

به گفته او، روز یک‌شنبه بانک مرکزی سکه را «با دلار نرخ ۹۳ هزار تومانی» حراج کرده است.

بر اساس گزارش ایلنا، دومین جلسه حراج سکه طلا، فردا چهارشنبه ۱۶ اسفند برگزار خواهد شد.

گزارش‌های رسانه‌های داخلی درباره حراج سکه با دلار ۹۳ هزار تومانی
گزارش‌های رسانه‌های داخلی درباره حراج سکه با دلار ۹۳ هزار تومانی

افزایش لحظه‌ای قیمت دلار در بازار ایران در حالی است که یک رسانه داخلی در روزهای گذشته با اشاره به «پرتگاه طبقاتی گسترده» در ایران گزارش داد که «نیمی از جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق هستند.»

احمد علوی، پژوهشگر اقتصادی و استاد دانشگاه در سوئد، عوامل بنیادینی مثل ساختار معیوب اقتصاد ایران، ناکارآمدی دستگاه‌های حکومتی، تورم، و تداوم کسر بودجه دولت را دلیل افزایش نرخ دلار و ارزهای خارجی می‌داند.

بنا بر گزارش‌ها، وضعیت معیشت اقشار مختلف جامعه در ایران بدتر شده و سفره‌ها کوچکتر شده است و به گفته این اقتصاددان، «چپاول و رانت» عوامل جمهوری اسلامی باعث «ناترازی بودجه» و «فساد گسترده» در اقتصاد ایران شده است.

XS
SM
MD
LG