در حالی که تخریب غیراصولی چند خانه در منطقه خلازیر در جنوب تهران در تاریخ ۱۵ مرداد ۵ نفر را به کام مرگ کشید، شهردار منطقه ۱۹ تهران گفته از روز چهارشنبه ۲۵ مرداد دوباره تخریبها را آغاز میکنیم و «در این زمینه با کسی هم تعارف نداریم.»
تورج فرهادی شهردار منطقه ۱۹ به خبرگزاری فارس گفت: «تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز را چند روزی متوقف کردیم و قرار است از امروز دوباره تخریبها آغاز شود. در این زمینه با کسی تعارف نداریم. دلیل توقف هم یک سری مشغلههای مربوط به پلیس و شهرداری بود.»
تصویر تورج فرهادی در کنار علیرضا زاکانی، بر سر میزی پر از میوه و شیرینی تنها دو روز بعد از حادثه ریزش منجر به مرگ ۵ تن از نیروهای پلیس و شهرداری در اثر تخریب غیراصولی در منطقه خلازیر تهران، «به بهانه تجلیل از خبرنگاران»، موجی از واکنشهای منفی همراه با خشم مردم ایران را در پی داشت.
خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران اما مقصر حادثه ۱۵ مرداد که منجر به مرگ ۵ نیروی پلیس و شهرداری شد را «مافیای ساخت و سازهای غیرمجاز» دانست و به نقل از «برخی از مسئولان شهری» مدعی شد که این ساختوسازهای »غیرقانونی» در زمان «اغتشاشات» در محله خلازیر واقع در منطقه ۱۹ صورت گرفته است.
این خبرگزاری همچنین مدعی شد که شهرداری تهران بعد از «کش و قوس های فراوان» با گرفتن مجوز از دستگاه های مربوطه اقدام به تخریب چند ساختمان «ناایمن» کرده اما در حین تخریب، ساختمانها به دلیل ناایمن بودن حادثه آفریدند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران ۱۷ مرداد اعلام کرد که برای تخریب «مرگبار» اخیر ساختمانهای منطقه «خلازیر»، از نظام مهندسی برای نظارت دعوت نشده بود. علی کریمیآنچه، با بیان اینکه «تمام تخریب ساختمانها در تهران غیراصولی انجام میشود»، به خبرگزاری «تسنیم» گفت: «ساختمانهایی که غیراصولی در حال ساخت بود، بهصورت غیراصولی تخریب شدند و منجر به این فاجعه و فوت تعدادی شد.»
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران با اذعان به این که شبیه به اتفاق خلازیر در پروژه «متروپل آبادان» نیز روی داد، گفت: اتفاق در این پروژهها، نتیجه «حذف سازمانهای نظام مهندسی ساختمان و مهندسان دارای پروانه در نظارت و اجرا» است.
از سوی دیگر علی اصغر قائمی عضو شورای شهر تهران به خبرگزاری فارس گفت: «تکانهای که از ساختمان اول به ساختمان چهارم منتقل و باعث ریزش آن شد نشان میدهد که یک زلزله سه یا چهار ریشتری هم میتوانست موجب ریزش این ساختمان شود.»
رسانههای داخلی عصر یکشنبه ۱۵ مرداد از ریزش همزمان ۵ ساختمان در جنوب تهران در طرح «برخورد با ساختوسازهای غیرمجاز» خبر دادند و اعلام کردند تعدادی از عوامل شهرداری و پلیس در این حادثه جان خود را از دست دادهاند.
خبرگزاری دولتی ایرنا خردادماه سال گذشته گزارش داد که در کلانشهر تهران «۳۳ هزار ساختمان ناایمن و بیش از ۲۳ هزار ساختمان کمخطر» وجود دارد که از این تعداد، وضعیت ۱۲۹ ساختمان از لحاظ ایمنی «بحرانی» و وضعیت ۳۴۸۸ ساختمان «پرخطر» است.