یک روزنامه حامی دولت و وابسته به سپاه پاسداران در گزارشی از بازار لوازم خانگی، گرانی و کیفیت پایین تولیدات داخلی را نتیجه اعمال ممنوعیت واردات لوازم خانگی توسط دولت دانست، بدون اینکه به دلیل این اعمال محدودیت که دستور مستقیم علی خامنهای بود اشاره کند.
ممنوعیت واردات لوازم خانگی پس از آن اعمال شد که خامنهای در یک سخنرانی عمومی از واردات لوازم خانگی انتقاد کرد و خواستار ممنوعیت آن شد تا به گفته او از تولید داخل حمایت شود.
روزنامه «جوان» اما معتقد است تولیدکنندگان که نبض بازار را هم به دست گرفتهاند، فروش نقدی کالایشان را با یک تا دو ماه تاخیر به دست خریداران میرسانند.
نویسنده گزارش روزنامه وابسته به سپاه تاکید کرده که کالاهایی که کارخانجات روی آنها قیمت نجومی میگذارند، در بخش توزیع و فروش نیز ۳۵ تا ۵۰ درصد گرانتر به دست مصرفکننده و مشتری میرسد.
«جوان» نوشته است که قیمتهای لوازم خانگی به ویژه یخچال، لباسشویی و لوازم صوتی و تصویری نجومی شده است و کارخانجات در بالا بردن قیمت کالایشان باهم در رقابت هستند.
از نگاه نویسنده گزارش حمایت از تولید لوازم خانگی باعث بروز انحصار و تکرار تجربه صنعت خودرو شده است.
مهر ماه سال ۱۴۰۰ علی خامنهای دستور ممنوعیت واردات لوازم خانگی را صادر کرد تا با تداوم تصمیمات فردی، تبعات ناگوار جمعی در حوزه اقتصاد مردم را زمینگیر کند.
خبرگزاری «فارس» وابسته به نهادهای امنیتی در دهم مهرماه سال ۱۴۰۰ در همین رابطه نوشت که «بنا به دستور رهبر انقلاب و ابلاغ آن به وزارتخانههای اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت واردات لوازم خانگی از کره جنوبی ممنوع شد.»
در توجیه این دستور خامنهای، خبرگزاری «فارس» به مرور محدودیتها و حمایتها از صنایع داخلی در کشورهای اروپایی و آمریکا پرداخته بود. مقایسهای که بدون در نظر گرفتن شرایط سیاسیِ اقتصادی، اجتماعی، آزادیهای فردی و اقتصادی و شاخصهای مهم توسعهای صورت گرفته بود تا برای دستور خامنهای مبنای علمی و عقلانی مهیا کنند.
گران شدن لوازم خانگی باعث رکود در بازار این لوازم و رواج تعمیر به جای تعویض در بین مردم شده است. از جمله عوامل رکود در بازار میتوان به کیفیت پایین تولیدات داخلی و تمایل مردم برای تعمیر و نگهداری از لوازم خانگی خارجی خود اشاره کرد.