لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۳

واشنگتن‌پست: جمهوری اسلامی تنها می‌تواند «یک موشک در هفته» تولید کند


روزنامه واشنگتن‌پست به نقل از یک مقام اسرائیلی گزارش داد که در نتیجه حمله بامداد شنبه ۵ آبان اسرائیل علیه مواضع حکومت ایران، جمهوری اسلامی اکنون هر هفته تنها برای یک موشک بالستیک می‌تواند سوخت تولید کند.

به گفته این مقام اسرائیلی که هویتش فاش نشده، حکومت ایران پیش از حمله ۵ آبان می‌توانست روزانه سوخت لازم برای دو فروند موشک بالستیک را تولید کند.

او در بخش دیگری از سخنانش به واشنگتن‌پست گفت که این کاهش تولید سوخت موشک‌های بالستیک به مدت یک سال ادامه خواهد یافت.

در همین ارتباط، یوآف گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، گفت که هدف از حمله ۵ آبان حصول اطمینان از «ضعیف‌تر» بودن حکومت ایران و «قوی‌تر» بودن اسرائیل بود تا جمهوری اسلامی قادر به پاسخ‌دادن به حملات آتی نباشد.

به گفته گالانت، اکنون «هیچ دفاع راهبردی در اطراف تهران وجود ندارد.»

وزیر دفاع پیشین اسرائیل افزود که حمله ۵ آبان «پنجره‌ای برای اقدام علیه [جمهوری اسلامی] ایران» پیش از تولید بمب هسته‌ای توسط این حکومت را ایجاد کرده است.

گالانت همچنین تایید کرد که اسرائیل در حمله ٣١ فروردین به سامانه راداری پدافند هوایی جمهوری اسلامی در اصفهان نقش داشت.

وزیر دفاع اسرائیل در ارتباط با این حمله گفت: «آنها را دقیق زدیم اما برای بازداشتن آنها کافی نبود.»

به دنبال حمله تروریستی ٧ اکتبر سال گذشته، جمهوری اسلامی از طریق شبکه‌ای از گروه‌های نیابتی وابسته به خود از جمله حزب‌الله لبنان، حوثی‌های یمن، و گروه‌های شبه‌نظامی شیعه در عراق، حملات موشکی و پهپادی مکرری علیه کشور اسرائیل انجام داد.

حکومت ایران در ۲۵ فروردین در اقدامی بی‌سابقه بیش از ۳۲۰ پرتابه از جمله موشک‌های بالستیک و کروز و پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کرد که اکثر آنها توسط ائتلافی متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اسرائیل، و اردن پیش از رسیدن به حریم هوایی اسرائیل منهدم شدند.

جمهوری اسلامی در روز ۱۰ مهر سال جاری برای دومین بار به طور مستقیم به اسرائیل حمله و این بار ۱۸۰ موشک بالستیک شلیک کرد.

اسرائیل نیز در روزهای ٣١ فروردین و ۵ آبان به هر دو حمله حکومت ایران پاسخ مستقیم داد.

عملیات «دقیق و هدفمند» ۵ آبان که با شرکت دست‌کم ۱۰۰ فروند هواپیمای جنگی انجام شد، بیش از ۲۰ موضع نظامی عمدتا مرتبط با پدافند هوایی جمهوری اسلامی را در چهار استان تهران، سمنان، ایلام، و خوزستان هدف حمله قرار داد.

پایگاه خبری اکسیوس روز جمعه، ۲۵ آبان، به نقل از دو مقام اسرائیلی گزارش داد که حمله بامداد ۵ آبان اسرائیل به پارچین، توسعه دستگاه انفجار هسته‌ای توسط جمهوری اسلامی را به شدت دشوار کرده است.

اسرائیل در حالی حمله به مواضع نظامی جمهوری اسلامی را برگزید که گمانه‌زنی‌های فراوانی درباره احتمال حمله به تاسیسات هسته‌ای، زیرساخت‌های انرژی، و حتی مقام‌های سیاسی و نظامی از جمله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در رسانه‌های خبری مطرح شده بود.

XS
SM
MD
LG