لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۱

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ژاپن برای رهاسازی آب رادیواکتیو چراغ سبز داد


زنی برای قربانیان زلزله و سونامی ۲۰۱۱ در آب گل میریزد. ایواکی، ژاپن - ۱۱ مارس ۲۰۲۳
زنی برای قربانیان زلزله و سونامی ۲۰۱۱ در آب گل میریزد. ایواکی، ژاپن - ۱۱ مارس ۲۰۲۳

این تصمیم پس از یک بررسی دو ساله اتخاذ شد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که برنامه‌های ژاپن مطابق با استانداردهای ایمنی جهانی است و کمترین تاثیر رادیولوژیکی را بر مردم و محیط زیست خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ـ به عنوان ناظر هسته‌ای سازمان ملل ـ کارکنانی را در نیروگاه فوکوشیما مستقر خواهد کرد تا بر این رهاسازی نظارت داشته باشند و هرگونه نگرانی را برطرف کنند.

در طرح رهاسازی آب رادیواکتیو به اقیانوس، از سویی دولت ژاپن و اپراتور نیروگاه شرکت نیروی برق توکیو ـ که آب مورد استفاده برای خنک کردن میله‌های سوخت کارخانه را تصفیه کرده است ـ استدلال می‌کند که این فرآیند «بی‌خطر» است.

از سویی دیگر این طرح با مخالفت ساکنان محلی و اتحادیه‌های ماهیگیری روبرو می‌شود که نگران آسیب به شهرت آنها و محیط زیست دریایی ژاپن هستند.

در این میان چین به عنوان قوی‌ترین منتقد ظاهر شده و خواستار برچیدن این طرح شده و ادعاهای ژاپن در مورد ایمنی آب تصفیه شده را رد می‌کند.

با این حال، ژاپن هنوز تاریخی را برای رهاسازی آب رادیواکتیو تصفیه شده از نیروگاه فوکوشیما به اقیانوس اعلام نکرده است و در انتظار تایید نهایی از سوی نهاد ملی نظارتی هسته‌ای است.

در شرایطی که این موضوع نگرانی‌های کشورهای همسایه را برانگیخته و به موضوع جنجالی تبدیل شده است، تصویب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان یک گام مهم و رو به جلو برای طرح ژاپن تلقی می‌شود.

پیشتر نیز اپراتور نیروگاه شرکت نیروی برق توکیو، و دولت ژاپن اعلام کرده بودند که در حال آماده شدن برای رهاسازی بیش از ۱/۳ میلیون تن آب رادیواکتیو تصفیه شده در دریا هستند که در ماه‌های آینده آغاز خواهد شد.

دولت ژاپن می‌گوید خالی کردن آب تصفیه شده که به سطوح ایمن رسیده، طی چندین دهه بی خطر است، اما بسیاری از ساکنان، اتحادیه ماهیگیران و همچنین کشورهای همسایه چین و کره جنوبی و کشورهای جزیره‌های اقیانوس آرام با آن مخالف هستند.

XS
SM
MD
LG