در ادامه فشارهای امنیتی و قضایی بر فعالان مدنی و صنفی و خانوادههای آنها، حسین رونقی با انتشار ویدئویی از نحوه بازداشت چندساعته احمد رونقی توسط مقامات اطلاعاتی جمهوری اسلامی اعلام کرد که مأموران پدر او را روی زمین کشیدند به طوری که بدون او کبود شده است.
بر اساس ویدئو دوربین مداربسته که حسین رونقی روز پنجشنبه دوم تیر منتشر کرده، چند مأمور لباس شخصی برای بازداشت احمد رونقی در نانوایی محل کارش، او را به روی زمین میکشند و بر اثر اعمال خشونت، آقای رونقی «از حال رفته» و در همان حال او را به داخل خودرو منتقل میکنند.
حسین رونقی با این توضیح که پدرش از مأموران درخواست کرده که حکم بازداشت و اتهاماتش را به او ارائه کنند، نوشت، وقتی احمد رونقی «جلو بیقانونی» ایستادگی کرده، مأموران او را «هل داده» و «زیر مشت و لگد» گرفتهاند و ضمن «فحاشی، این مرد سالمند را روی زمین انداخته و کشیدهاند.
این فعال حقوق بشر نحوه بازداشت پدرش را «نشانه سقوط» توصیف کرده و خطاب به «لباس شخصیهایی که از صبح» مقابل خانه و مغازه پدرش ایستادهاند و به گفته او «همه اعضای خانواده» را «تهدید میکنند که ویدئوهای دوربینها را بدهید»، اعلام کرده که ویدئوها به طور عمومی منتشر شدهاند و خواستار آن شده که از ادامه آزار خانوادهاش دست بردارند.
حسین رونقی ملکی روز چهارشنبه از هجوم نیروهای امنیتی به محل سکونت خانوادهاش در شهرستان ملکان در استان آذربایجان شرقی و تفتیش و ضبط برخی لوازم الکترونیکی خبر داد و گفت که احمد و حسن رونقی، پدر و برادر این زندانی سیاسی سابق برای ساعاتی بازداشت شدهاند.
او همچنین طی یادداشتی در کانال تلگرام خود، فاش کرد که در آخرین بازداشت، مقامات حکومتی حکم دستگیری پدر و برادرش را به او نشان داده و گفتهاند «میخواهی پدر و برادرت را بگیریم؟» و وقتی او گفته «چرا تا الان نگرفتید؟» و «حکم قضایی است و بروید اجرایش کنید!»، پاسخ دادهاند «نخواستیم اذیت بشوید» و «یعنی میخواهید بگیریمشان؟»، «خیلی بیوجدانی!»
به گفته آقای رونقی، مقامات امنیتی با آزار خانوادهاش میخواهند او را تحت فشار قرار دهند، اما خانواده از او پشتیبانی میکنند، چرا که معتقدند او «کار خلافی نمیکند» و «اگر همه ما سرمان را بیاندازیم پایین و پی زندگی خودمان باشیم، کی میماند برای آزادی و آینده ایران و کودکان این سرزمین بایستد و بجنگد؟»
او همچنین تأکید کرد: «مادرم میگوید همه چیز را حکومت خراب کرده، دریاها خشک شدند، ایران را فروختند، نمیتوانند مواظب ایران باشند، باید دست بردارند از سر مردم و ایران. پدرم میگوید ما ایرانی هستیم و ایران میمانیم، نمیگذاریم ایران را بیش از این ویران کنید.»
فشارهای امنیتی و قضایی بر فعالان سیاسی، مدنی و صنفی و همچنین خانوادههای آنها در ایران طی ماههای گذشته افزایش یافته است.
چنان که آرش صادقی، مدافع حقوق بشر میگوید، طی دو ماه گذشته «۲۳۰ معلم در سراسر کشور ربوده، بازداشت، و زندانی» شدهاند و از جمله از حدود دو هفته قبل تاکنون از رسول بداقی، محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی، اعضای کانون صنفی معلمان، خبری در دست نیست.
سازمان حقوق بشر ایران در گزارشی نسبت به تداوم اعتصاب غذای مریم کریمبیگی، خواهر دادخواه مصطفی کریمبیگی از جانباختگان سرکوب اعتراضات سال ۸۸، ابراز نگرانی کرده است.
این نهاد حقوق بشری، در گزارشی به نقل از محمد کریمبیگی، پدر مریم، نوشته است: «متأسفانه دادسرای مقدس اوین هیچ کدام از ما خانوادهاش را راه ندادند و دو روز پیش آخرین دفاعیاتش در شعبه دادسرای مقدس اوین بوده است. من خواهان آزادی بی قید و شرط دخترم هستم. مریم هیچ جرمی مرتکب نشده و اگر هم فعالیتی داشته در چهارچوب حقوق بشر بوده است. روز اول، بازپرس به وکیلش آقای رییسیان گفته بود که ارتباطش با خانوادههای زندانیان سیاسی و مادران آبان بوده و ارتباطاتان خیلی زیاد است و به خاطر همین آمد و شدها خواستند که زهر چشمی بگیرند.»