لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۵

اسرائيل اتهام تازه «نسل کشی» در غزه را رد کرد


غزه - اکتبر ۲۰۲۳
غزه - اکتبر ۲۰۲۳

دیدبان حقوق بشر مستقر در نیویورک در گزارشی تازه اسرائیل را به نسل‌کشی متهم کرده است. این اتهام به دلیل آنچه محروم‌سازی عمدی غیرنظامیان در غزه از دسترسی کافی به آب خوانده شده مطرح گردیده و گفته شده که این اقدام احتمالا منجر به مرگ هزاران نفر شده است.

این گزارش ۱۷۹ صفحه‌ای که روز پنج‌شنبه در وب‌سایت این گروه حقوق بشری منتشر شده است، توضیح می‌دهد که چگونه از زمان آغاز جنگ میان اسرائیل و گروه مسلح حماس در اکتبر ۲۰۲۳، مقامات و نیروهای اسرائیلی جریان آب لوله‌کشی به غزه را قطع و سپس محدود کردند.

همچنین گفته شده است که اسرائيل برق و سوخت را محدود کرده‌ است که باعث شده بیشتر زیرساخت‌های بهداشتی این منطقه غیرقابل استفاده شوند.

علاوه بر این، در گزارش آمده است که اسرائیل به‌طور عمدی زیرساخت‌های آب و بهداشت را تخریب کرده یا مانع ورود منابع حیاتی آب شده است.

سازمان هماهنگ‌کننده اقدامات دولت اسرائیل، در بیانیه‌ای، به شدت این اتهامات را رد کرده و آنها را «ادعایی افترا‌آمیز» و «دروغی آشکار» توصیف کرده است.

در این بیانیه آمده است میلیون‌ها لیتر آب از طریق سه خط لوله به غزه منتقل می‌شود و اسرائیل «تعمیر صدها زیرساخت‌ آب را تسهیل کرد و خطوط آبی در سمت اسرائیل را که حماس به آنها آسیب زد تعمیر کرده است.»

این نهاد دولتی اسرائيل می‌افزاید: «ما بر اساس قوانین بین‌المللی عمل می‌کنیم. ادعای خلاف آن، صرفاً فریب آشکار است.»

اوایل پنج‌شنبه، منابع پزشکی در غزه گزارش دادند که حملات هوایی شبانه اسرائیل در مناطق شمالی و مرکزی نوار غزه دست کم ۱۳ نفر را کشت.

این حملات در حالی انجام شد که میانجیگران تلاش می‌کنند به توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس که شامل آزادی گروگان‌های در غزه می‌شود، برسند.

ماه‌ها مذاکرات نتوانسته جنگ غزه را متوقف کند؛ جنگی که با حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ گروه حماس به اسرائیل که ۱,۲۰۰ کشته و ۲۵۰ گروگان داشت آغاز شد.

مقامات غزه می‌گویند حملات اسرائیل ۴۵,۰۰۰ فلسطینی، شامل زنان و کودکان، را کشته است. اسرائیل می‌گوید این آمار شامل هزاران عضو حماس است.

آمریکا بریتانیا، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر حماس را گروهی تروریستی می‌دانند.

بخشی از اطلاعات این گزارش از آسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانسه و رویترز گرفته شده است.

XS
SM
MD
LG