پخشان عزیزی، زندانی سیاسی که با اتهام «بغی» در زندان اوین محبوس است، از دو هفته پیش از حق تماس و ملاقات با خانواده محروم شده است.
به گزارش «شبکه حقوق بشر کردستان»، این زندانی سیاسی با دستور «شورای انضباطی» زندان اوین از حق تماس و ملاقات با خانواده محروم است. این تصمیم بدون هیچ توضیحی در مورد دلیل و مدت این محرومیت، با صدور حکمی به پخشان عزیزی ابلاغ شد.
این زندانی سیاسی اهل مهاباد که دانشآموخته مددکاری اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران است، در ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ به دست نیروهای وزارت اطلاعات در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. چند تن از اعضای خانواده او نیز همزمان بازداشت و پس از چند روز بازجویی آزاد شدند.
بر اساس گزارش ها، خانم عزیزی در دوران بازداشت از حق ملاقات با خانواده و داشتن وکیل محروم بود و برای اخذ اعترافات اجباری تحت فشار و شکنجه قرار داشت. او در ۲۰ آذر ۱۴۰۲ از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.
دو جلسه دادگاه این زندانی سیاسی در روزهای ۸ و ۲۷ خرداد ۱۴۰۳، به اتهام «بغی» در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد.
تفیهم اتهام «بغی» به این زندانی سیاسی و برگزاری دو جلسه دادگاه به همین اتهام، سبب افزایش نگرانیها در خصوص خطر صدور حکم سنگین اعدام برای او شده است.
پخشان عزیزی پیش از این نیز سابقه بازداشت توسط نیروهای امنیتی را داشته است. او نخستین بار در ۲۵ آبان ۱۳۸۸ در تجمع اعتراضی دانشجويان کُرد دانشگاه تهران عليه اعدامهای سياسی در کردستان، توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.
پخشان عزیزی پس از ۴ ماه بازداشت با قرار وثیقه آزاد و پس از مدتی از ایران خارج شد. او در سالهای اخیر در اقلیم کردستان عراق اقامت داشت.
وریشه مرادی و شریفه محمدی، دو زندانی سیاسی دیگر، با اتهام «بغی» در زندان به سر میبرند.
به گزارش دیدهبان حقوق بشر، مقامهای جمهوری اسلامی در پی اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» در سال ۱۴۰۱، «سرکوب زنان کنشگر و مدافعان حقوق بشر را تشدید کرده» و «برای خاموشکردن صدای مخالفان و دگراندیشان به شیوههای خشنتر و صدور احکام سنگین روی آوردهاند.»