ژنرال فرانک مککنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، روز یکشنبه وارد امارات متحده عربی شد تا در پی یک رشته حملات موشکی حوثیهای یمن به امارات، درباره تلاشها برای تقویت دفاعی این کشور با مقامات اماراتی گفتوگو کند.
در هفتههای اخیر، حوثیهای همسو با ایران یک رشته حملات موشکی بیسابقه را علیه امارات انجام دادهاند.
به گزارش رویترز، این حملات عمدتا به اهداف خود نرسید و پدافند هوایی امارات و ایالات متحده را به واکنش واداشت. رویترز میگوید نیروهای آمریکایی همچنین برای مدت کوتاهی بر اثر این حملات به پناهگاه رفتند.
ژنرال مککنزی با اشاره به این که در واکنش به حملات حوثیها سفر برنامهریزی شده خود به امارات را جلوتر انداخت، ابراز امیدواری کرد که این اقدام تاکید آمریکا به تعهدش برای دفاع از آن کشور خلیج فارس را نشان دهد.
مککنزی لحظاتی قبل از فرود هواپیمایش در ابوظبی به خبرنگاران گفت: «فکر میکنم زمان بسیار نگران کنندهای برای امارات است. آنها به دنبال حمایت هستند. ما اینجا هستیم تا به آنها کمک کنیم» که از پشتیبانی لازم برخوردار شوند.
در اوایل ماه جاری میلادی، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، اعلام کرد که ایالات متحده جتهای جنگنده پیشرفته اف-۲۲ و یک ناوشکن موشک هدایتشونده به نام «یواساس کول» را برای همکاری با امارات اعزام میکند.
مککنزی گفت که جتهای اف-۲۲ «یکی از بهترین رادارهای» جهان را در اختیار امارات قرار میدهد؛ راداری که قادر به شناسایی اهدافی از جمله موشکهای کروز در حمله زمینی و هواپیماهای بدون سرنشین است.
او گفت که ناو یواساس کول در آبهای اطراف امارات فعالیت خواهد کرد و مراقب محمولههای قاچاق غیرقانونی است تا با آن موارد برخورد شود.
نیروهای مسلح ایالات متحده تاکنون حمایت از امارات را دوجانبه و دفاعی توصیف کرده و آن را کمک به خود ائتلاف نظامی به رهبری عربستان که امارت بخشی از آن است، نخوانده است.
مککنزی در پاسخ به سوالی درباره تازهترین حملات موشکی حوثیها، گفت که این حملات ممکن است به دلیل طیف وسیعی از سناریوها، از جمله واکنش به شکستهای اخیرشان در میدان جنگ باشد.
جنگ یمن که منجر به کشته شدن دهها هزار نفر و ایجاد یک بحران انسانی شده است، به طور گسترده به عنوان یک جنگ نیابتی بین عربستان سعودی و ایران تلقی می شود.
مک کنزی گفت که موشکهای بالستیک دارای برد متوسط که از یمن شلیک شده و وارد امارات شده در یمن اختراع، ساخته، و طراحی نشدهاند؛ بلکه همه اینها در جای دیگری رخ داده است و بنابراین «من فکر میکنم که ما قطعا ارتباط ایران» با این حملات را «میبینیم.»
ایالات متحده جمهوری اسلامی ایران را به ارسال تسلیحات پیشرفته برای حوثیها متهم میکند. اما تهران این اتهام را رد کرده است.