اسرائیل روز پنجشنبه گروه فلسطینی حماس تحت حمایت جمهوری اسلامی را به دستکاری نتایج نظرسنجیها با هدف محبوب نشان دادن خود و رهبرانش، بهویژه پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به اسرائیل، متهم کرد.
به گفته ارتش اسرائیل، اسناد یافتشده در غزه حاکی از آن است که حماس نتایج نظرسنجیهای «مرکز تحقیقات سیاسی و نظرسنجی فلسطین» در ماه مارس سال جاری را به گونهای تغییر داده که نشان دهد حمله تروریستی هفتم اکتبر، یحیی سنوار، و خود این گروه، از محبوبیت بالایی میان فلسطینیان برخوردارند.
طبق اسناد فاششده توسط ارتش اسرائیل، کمتر از ٣١ درصد فلسطینیان حمله تروریستی نیمه مهر ماه سال گذشه را تصمیمی درست میدانند، در حالی که حماس این عدد را به بیش از ٧١ درصد تغییر داده است.
این در حالی است که بیش از ۶۴ درصد فلسطینیان این حمله را تصمیمی نادرست دانستهاند و حماس عدد مزبور را به ٢٣ درصد کاهش داده است.
بر اساس این اسناد، نزدیک به ٣٢ درصد فلسطینیان از عملکرد حماس راضی هستند، اما این گروه اسلامگرای تحت حمایت حکومت ایران این آمار را به ۶۲ درصد جعل کرده است.
در حالی که ٢٢ درصد فلسطینیان، بر اساس نظرسنجی مزبور، از عملکرد یحیی سنوار راضی هستند، حماس با تغییر آن مدعی شده که ۵۲ درصد فلسطینیان از عملکرد این رهبر حماس راضی هستند.
نکته جالب و قابلانتظار درباره جعلیات حماس اینکه گروه مزبور تلاش آنچنانی برای محبوب نشان دادن تشکیلات خودگردان و محمود عباس نکرده و تغییر بسیار اندکی در این بخش از نتایج نظرسنجی ایجاد کرده است.
نکته دیگر این که در حالی که نزدیک به نصف شرکتکنندگان در نظرسنجی خواهان مذاکره با اسرائیل هستند، حماس مدعی شده که تنها ٢٣ درصد فلسطینیان با مذاکره موافق هستند؛ و در حالی که تنها ٢٨ درصد خواستار فعالیت مسلحانه هستند، حماس مدعی شده که ٣٩ درصد فلسطینیان از فعالیتهای مسلحانه این گروه اسلامگرا حمایت میکنند.
ارتش اسرائیل تصریح کرده هیچ مدرکی در دست ندارد که نشان دهد موسسه فلسطینی یادشده در این جعل آمار و ارقام دست داشته باشد و خود حماس آن را انجام داده است.
تلاش حماس برای محبوب نشان دادن خود و رهبرانش میان فلسطینیان در حالی است که اسرائیل با ارائه اسناد و مدارک فراوان این گروه مورد حمایت حکومت ایران را بارها متهم کرده از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان «سپر انسانی» استفاده میکند.
رویه حماس مبنی بر استفاده از زیرساختهای غیرنظامی مانند بیمارستانها، مدارس، و مساجد برای مقاصد نظامی و همچنین ایجاد تونل زیر این مکانها، بارها طی سالهای اخیر و بهویژه پس از حمله تررویستی ۱۵ مهر به اسرائیل، مورد انتقاد قرار گرفته است.
در حالی که بخش بزرگی از فلسطینیان ساکن نوار غزه و کرانه باختری حتی پیش از این حمله تروریستی با مشکلات اقتصادی فراوانی دست و پنجه نرم میکردند، رهبران ارشد حماس و اعضای خانوادههایشان طی سالهای اخیر ثروتهای هنگفتی اندوختهاند.