همزمان با افزایش تنشها در کرانه باختری و به دنبال کشته شدن یک فرمانده جهاد اسلامی در حمله اسرائیل، یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، بار دیگر خواستار مقابله با تلاشهای بیثباتکننده حکومت ایران در این منطقه شد.
کاتز روز پنجشنبه ۸ شهریور با انتشار پستی در رسانه ایکس گفت جمهوری اسلامی ایران «از طریق واحدهای ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» که سرگرم قاچاق سلاح، تامین مالی، و مدیریت سازمانهای تروریستی هستند، در تلاش برای ایجاد «یک جبهه تروریستی شرقی» علیه اسرائیل است.
به گفته او، واحدهای سپاه پاسداران در مرحله نخست با قاچاق سلاح به پادشاهی اردن «عمدتا از طریق مرز سوریه» تلاش میکنند این کشور را بیثبات کنند و مرز اسرائیل و اردن را از وضعیت آرام کنونی به سوی بیثباتی و تنش سوق دهند.
وزیر امور خارجه اسرائیل افزود این سلاحها سپس به یهودیه و سامره (کرانه باختری) بهویژه اردوگاههای آوارگان قاچاق میشود.
به گفته کاتز، در کرانه باختری «یک زیرساخت تروریستی ایرانی-حماس» همانند الگوی غزه، لبنان، یمن، و عراق در حال شکلگیری است و تشکیلات خودگردان فلسطینی قادر به رویارویی با این تهدید وجودی علیه خود نیست.
وزیر امور خارجه اسرائیل افزود کشورش باید قاطعانه علیه زیرساخت تروریستی در حال شکلگیری در کرانه باختری اقدام کند و این کار را آغاز کرده است.
به گفته او، باید به سرعت یک «حصار امنیتی در امتداد مرز اسرائیل-اردن» به منظور جلوگیری از ورود سلاحهای پیشرفته ایرانی به کرانه باختری ایجاد شود.
او همچنین خواستار تقویت پادشاهی اردن از سوی ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی به منظور مقابله با خرابکاریهای حکومت ایران و توانمند شدن اردن برای دفاع از مرزهایش شد.
وزیر امور خارجه اسرائیل تصریح کرد که باید در کنار اقدامات سرعت و قاطعانه، تحریمها علیه حکومت ایران به منظور تضعیف فعالیتهای خرابکارانهاش تشدید شوند.
این در حالی است که ارتش اسرائیل روز پنجشنبه هشت شهریور اعلام کرد پنج شبهنظامی فلسطینی از جمله یک فرمانده جهاد اسلامی را که در داخل مسجدی در طولکرم در مرکز کرانه باختری پنهان شده بودند، از پا در آورده است.
به گزارش حساب فارسیزبان ارتش اسرائیل در شبکه اجتماعی «ایکس»، محمد جابر، معروف به «ابو شجاع» رئیس «سازمان تروریستی [جهاد اسلامی] در نورالشمس، که در بسیاری از حملات تروریستی و همچنین هدایت حمله تیراندازی [مرگبار] در ماه ژوئن گذشته» شرکت کرده بود، از جمله کشتهشدگان است.
خبرگزاری رویترز به نقل از «شاهدان محلی» خبر داد که این عملیات از اوایل روز چهارشنبه هفتم شهریورآغاز شده و در آن صدها سرباز اسرائیلی با پشتیبانی هلیکوپترها، پهپادها، و نفربرهای زرهی به طولکرم، جنین، و مناطقی در دره اردن حمله کردهاند.
شاخههای نظامی حماس، جهاد اسلامی، و فتح با انتشار بیانیههایی جداگانه در روز چهارشنبه مدعی شده بودند که شبهنظامیان آنها بمبهایی را علیه خودروهای نظامی اسرائیل در جنین، طولکرم، و فارعه در دره اردن منفجر کردهاند.
از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس علیه اسرائیل و سپس عملیات ارتش اسرائیل در غزه با هدف نابودی این گروه تحت حمایت حکومت ایران و بازگرداندن گروگانهای ربودهشده، درگیریها در کرانه باختری تشدید شده است.
در جریان این حمله تروریستی به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان کشته شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به اسارت گرفته شدند.
با گذشت حدود ۱۰ ماه از حمله تروریستی ۱۵ مهر، مجموع ۱۱۰ گروگان از اسارت حماس رهایی یافتهاند و طبق برآوردهای اسرائیل، ۱۱۵ گروگان دیگر هنوز در غزه به سر میبرند که ۴۸ تن از آنها جان خود را از دست دادهاند.
گروه حماس در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن، و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.