لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۰

جنگ در فضای مجازی؛ هکتیویست‌ها به درگیری اسرائیل و فلسطینی‌ها دامن می‌زنند


آرشیو
آرشیو

با ادامه جنگ میان اسرائیل و فاسطینی‌ها وافزایش تنش‌ها در خاورمیانه، گروه‌های هکتیویست می‌گویند که در فضای مجازی ضمن حمله به اهداف اسرائیلی، تارنماهایی مانند جروزالم پست را مختل و تخریب می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، درگیری میان اسرائیل و همسایگان عرب این کشور به طور معمول هم از نظر جهانی مورد توجه قرار می‌گیرد، و هم باعث می‌شود تا هکرهایی با دیدگاه‌های سیاسی که به «هکتیویست» شهرت دارند، برای حمایت از طرف مورد علاقه خود یا جلب توجه وارد میدان شوند.

شرکت اطلاعات سایبری «رکوردد فیوچر» می‌گوید:«هر روز ادعا می‌شود که ده‌ها قربانی مورد چنین حملاتی قرار می‌گیرند که هم توسط گرو‌ه‌هایی انجام می‌شود که پیشتر تأسیس شدند، و هم گروه‌هایی که اخیرا شکل گرفتند و هکتیویست هستند.»

هنوز نمونه‌های زیادی از آسیب‌های جدی یا طولانی‌مدت در این رابطه منتشر نشده است، اما سوابق گذشته کنش‌گری نشان می‌دهد که چگونه زیرمجموعه‌ای از طرفداران تفکری خاص از ابزارهای دیجیتالی برای جنگ در فضای مجازی استفاده می‌کنند.

مجموعه‌ای از هکرهای حامی حماس به نام «انون‌گوست» در کانال رسانه‌های اجتماعی خود مدعی است که برنامه هشدار اضطراری اسرائیل را مختل کرده است. گروه دیگری به نام انانیموس‌سودان» در تلگرام گفت که آنها به طور فعال زیرساخت‌های حیاتی اسرائیل را هدف قرار می‌دهند، اگرچه مدارک کمی برای اثبات ادعاهای خود ارائه کردند.»

آرشیو
آرشیو

به گفته تحلیلگران امنیتی، بیش از یکصد وبسایت در اسرائیل با روش ساده هجوم ناگهانی و غیراصولی ترافیک از کار افتاده یا بصورت موقت موقت مختل شده‌اند.

آوی مایر، سردبیر جروزالم پست به رویترز می‌گوید که مهاجمان موفق شده‌اند این رسانه اسرائیلی را در چند روز گذشته برای مدت طولانی از دسترس خارج کنند. به گفته او «این یک حمله آشکار به آزادی مطبوعات است.»

تیم واکنش اضطراری رایانه‌ای اسرائیل هنوز به درخواست رویترز برای اظهارنظر پاسخ نداده است. تعیین صحت ادعاهای هکتیویست‌ها اغلب دشوار است.

پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، همین روند در روسیه اتفاق افتاد و ارتش داوطلبی از هکرهای طرفدار کی‌یف، مدعی حملات متعدد به وب‌سایت‌های روسی و سایر خدمات اینترنتی در این کشور شدند.

با این حال، تحلیلگران انتظار دارند که درگیری‌های اخیر فعالیت‌های جاسوسی سایبری در پشت صحنه را افزایش دهد.

هفته گذشته، مایکروسافت گزارشی را منتشر کرد که نشان می‌داد چگونه یک گروه هکر مستقر در غزه به نام «استورم-۱۱۳۳» تلاش‌های جاسوسی سایبری خود را از شرکت‌های اسرائیلی فعال در بخش‌های مخابرات، دفاع و انرژی در اوایل سال جاری افزایش داده است. در این گزارش آمده است «ما ارزیابی می کنیم که این گروه برای پیشبرد منافع حماس کار می کند.»

عمری سگو مویال، مدیر اجرایی شرکت امنیت سایبری اسرائیل پروفرو، می‌گوید که شرکت او اخیراً برخی از فعالیت‌های هکری مرتبط با یک گروه جاسوسی ایرانی به نام «آب گل‌آلود»، و تلاش‌های نفوذی مرتبط با «مولرات»، گروه دیگری که کارشناسان معتقدند با حماس مرتبط است، شناسایی کرده است.

به گفته او فعالیت مولرات «پس از شروع بمباران غره متوقف شد.

XS
SM
MD
LG