با تداوم حملات شورشیان حوثی یمن به کشتیها در دریای سرخ، دو شرکت بزرگ کشتیرانی ایتالیایی-سوئیسی و فرانسوی نیز اعلام کردند عبور از کانال سوئز و تنگه بابالمندب را متوقف کردهاند.
شرکت کشتیرانی مدیترانه (ام اس سی) که یکی از بزرگترین خطوط کشتیرانی باری در جهان است، اعلام کرده یکی از کشتیهایش روز جمعه در دریای سرخ هدف قرار گرفته، به همین دلیل تردد از طریق این تنگه را تا زمان ایمن شدن آن متوقف کرده است.
به گفته این شرکت، این حمله آسیبی به خدمه نرسانده اما کشتی دچار آتشسوزی شده است.
شرکت کشتیرانی «سیامای سیجیام » فرانسه نیز از تصمیم مشابهی خبر داده و گفته به تمامی کشتیهایش دستور داده تا اطلاع بعدی از منطقه دور شوند.
پیشتر در روز جمعه، دو شرکت بزرگ کشتیرانی دیگر، مرسک دانمارک و هاپاگ-لوید آلمان، در واکنش به ادامه حملات شبهنظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در یمن، به اقدام مشابهی دست زدند.
سخنگوی مرسک به خبرگزاری رویترز گفت به دنبال حادثهای که روز پنجشنبه برای یکی از کشتیهای مرسک رخ داد و نیز حمله روز جمعه به یک کشتی کانتینری، این شرکت به همه کشتیهای خود در منطقه که قصد عبور از تنگه بابالمندب را داشتند دستور داد سفر خود را تا اطلاع ثانوی متوقف کنند.
مرسک در بیانیهای گفت این شرکت به شدت نگران وضعیت امنیتی شدید در جنوب دریای سرخ و خلیج عدن است، و در ادامه افزود: «حملات اخیر به کشتیهای تجاری در این منطقه هشداردهنده است و تهدیدی قابلتوجه برای ایمنی و امنیت دریانوردان به شمار میآید.»
فرماندهی مرکزی آمریکا سنتکام اعلام کرد یک ناوشکن آمریکایی روز شنبه بیش از ۱۲ پهپاد را که از مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن پرتاب شده بود،در دریای سرخ سرنگون کرده است.
دولت بریتانیا هم گفت که یکی از ناوشکنهایش یک پهپاد تهاجمی مشکوک را در منطقه سرنگون کرده است.
سخنگوی حوثیها روز شنبه از انجام مذاکرات با «طرفهای بینالمللی» با میانجیگری عمان برای توقف حملات این گروه شبهنظامش وابسته به جمهوری اسلامی به کشتیها در دریای سرخ خبر داد.
به گزارش رویترز، محمد عبدالسلام به طرفهای بینالمللی درگیر و زمان و مکان این مذاکرات اشارهای نکرد، اما گفت تا زمانی که اسرائیل به گفته او «تجاوز» خود را به غزه متوقف نکند و اجازه ورود کمکهای بشردوستانه را ندهد، موضع حوثیها مورد مذاکره قرار نمیگیرد.
حوثیها که کنترل بخش بزرگی از یمن را در دست دارند اما در سطح بینالمللی به رسمیت شناخته نشدهاند، میگویند کشتیهایی را در نزدیکی تنگه استراتژیک بابالمندب هدف قرار میدهند تا اسرائیل را به خاطر جنگ با شبهنظامیان حماس در نوار غزه تحت فشار قرار دهند.
چهل درصد از تجارت بینالمللی جهان از طریق تنگه بابالمندب، که بین یمن در منتهیالیه جنوب غربی شبه جزیره عربستان و قاره آفریقا قرار دارد، انجام میشود.