لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۸

قطع ارتباط نهادهای بشردوستانه با غزه؛ درخواست سازمان بهداشت جهانی برای آتش‌بس‌ فوری


در پی قطع خط‌های تلفن و اینترنت در غزه، شماری از سازمان‌های پزشکی از قطع شدن ارتباط خود با کارکنان‌شان در منطقه خبر داده و نسبت به تأثیر منفی آن بر کمک‌رسانی به بیماران و مجروحان هشدار داده‌اند.

تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» از جامعه بین‌المللی خواست تا فورا از آتش‌بس حمایت کرده و روی یک راه‌حل سیاسی برای برقراری صلحی پایدار کار کند. او افزود: «نیازها، رویاها و امیدهای مردم غزه مانند همه مردم دنیا است: سلامتی، غذا، آب، سرپناه، امنیت و آرامش.»

این نهاد بهداشتی پیشتر اعلام کرده بود که ارتباط خود را با کارکنانش و مراکز بهداشتی در غزه را در پی قطع اینترنت و خدمات تلفنی در منطقه از دست داده است.

ادهانوم در پیامی دیگر نوشته بود که از بابت ایمنی کارکنان امدادی و خطراتی که بیماران آسیب‌پذیر را تهدید می‌کند، «به شدت» نگران است.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز می‌گوید که ارتباطش را با کارکنان خود در غزه از دست داده است. مدیر اجرایی یونیسف نسبت به سلامت کارکنانش و همچنین یک میلیون کودک ساکن غزه ابراز نگرانی شدید کرده است.

سازمان هلال احمر فلسطینی‌ها نیز گفته است که ارتباطش‌ با تیم‌هایشان در غزه را به دلیل قطع ارتباط تلفن‌ و اینترنت، از دست داده است. این سازمان افزوده است که این اختلال بر شماره اورژانس مرکزی تأثیر می‌گذارد و مانع رسیدن آمبولانس‌ها به مجروحان و بیماران می‌شود.

در همین حال سازمان پزشکان بدون مرز در بیانیه‌ای خواستار «آتش‌بس فوری» برای نجات جان‌ مردم و تسهیل جریان کمک‌های بشردوستانه شده است.

پزشکان بدون مرز همچنین خواستار حفاظت از غیرنظامیان و مراکز بهداشتی درمانی در هر دو طرف درگیری شد و تأکید کرد که افراد مجروح و بیمار باید تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گیرند و به مراکز و پرسنل پزشکی احترام گذاشته شود. این سازمان گفت: «بیمارستان‌ها و آمبولانس‌ها هدف نیستند.»

در این بیانیه آمده است که کمک های بشردوستانه‌ای که تا‌کنون اجازه ورود به غزه را پیدا کرده است در مقایسه با نیازهای موجود «به شدت ناکافی» است.

مدیر اجرایی این نهاد در پیامی ویدئویی در شبکه «ایکس» شرایط جاری را «وضعیت اضطراری پزشکی» خواند و گفت برای کارکنان این سازمان کارکردن در فضایی ایمن «غیرممکن» است و آنها از لحاظ جسمی و روحی، به شدت خسته شده‌اند.

پزشکان بدون مرز می‌گوید دارو، تجهیزات پزشکی، غذا، آب پاکیزه و سوخت ضروری است و باید در دسترس مردم غزه قرار گیرد و به سوخت برای بیمارستان‌ها و اطمینان از اینکه آب را می توان تصفیه کرد، نیاز فوری هست.

فعالان حقوق بشر از جمله افراد فعال در حوزه زنان و زایمان نیز خواستار آتش بس فوری برای محافظت از حدود ۵۰ هزار زن باردار در منطقه محاصره‌شده شده‌اند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز شنبه، ششم آبان، گفت که از «تشدید بی‌سابقه» بمباران‌های غزه توسط اسرائیل متعجب شده است و تأکید کرد که این موضوع ارسال کمک‌های بشردوستانه به این منطقه را «تضعیف» می‌کند.

او در بیانیه‌ای گفت: «من در روزهای اخیر نسبت به اجماع فزاینده‌ای که در جامعه بین‌المللی، از جمله کشورهای حامی اسرائیل، در مورد نیاز به توقف دست‌کم موفق حملات برای تسهیل ارسال کمک‌های بشردوستانه و آزادی گروگان‌ها و تخلیه اتباع خارجی، امیدوار شده بودم.»

وزارت بهداشت غزه تحت کنترل حماس، شمار کشته‌شدگان فلسطینی از زمان آغاز جنگ را «بیش از ۷۷۰۰ نفر» اعلام کرده است.

دولت اسرائیل اعلام کرده است که بیش از ۱۴۰۰ نفر در جریان تهاجم غافلگیرانه شبه نظامیان حماس به این کشور کشته و دست‌کم ۲۲۹ نیز گروگان گرفته شده‌اند.

آمریکا، ژاپن، و اتحادیه اروپا گروه شبه‌نظامی حماس را یک سازمان‌ تروریستی می‌شناسند.

XS
SM
MD
LG