لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۲۱

کوچ گسترده یهودیان فرانسه به اسرائیل


سرباز مسلح فرانسوی در کنار در وروی مدرسه یهودی در مارسی- ژانویه ۲۰۱۶
سرباز مسلح فرانسوی در کنار در وروی مدرسه یهودی در مارسی- ژانویه ۲۰۱۶

شبکه خبری سی.ان.ان در گزارشی به مهاجرت گسترده یهودیان فرانسه به اسرائیل پرداخته و به نقل از یوآو کریف یک فرانسوی یهودی نوشته است که نهم ژانویه ۲۰۱۵ تاریخی است که تصمیم گرفت وقتش رسیده به اسرائیل برود.

آن روز جمعه، درست دو روز بعد از حمله مرگبار به نشریه فکاهی شارلی ابدو، چهار یهودی در یک سوپرمارکت کوشر در پاریس کشته شدند. یکی از آنان دوست کریف بود.

کریف به سی‌.ان.ان گفت‌:‌ "حالم اصلا خوب نبود.با مادرم صحبت کردم و فکر کردیم که همه‌مان باید به اسرائیل برویم."

کریف که تازه دبیرستان را تمام کرده شش ماه بعد از آن زمان همراه خانواده در اسرائیل ساکن شد. روند فعلی، بزرگترین کوچ یهودیان از اروپای غربی به اسرائیل پس از تشکیل این کشور است.

به گفته آژانس یهود که مهاجرت یهودیان به اسرائیل را هماهنگ می‌کند، حدود هشت هزار فرانسوی یهودی در یک سال پس از حمله شارلی ابدو به اسرائیل کوچ کردند.

شمار یهودیان فرانسوی مهاجر به اسرائیل طی پنج سال گذشته دو بار، دوبرابر شده است.

در سال ۲۰۱۳ حدود ۳۳۰۰ یهودی فرانسوی به اسرائیل رفتند. تنها دو سال قبل از آن این شمار ۱۹۰۰ نفر بود.

دومین آمار بزرگ مهاجرت شهروندان یهودی از کشورهای غرب اروپا متعلق به بریتانیا است اما رقم آن نسبت به فرانسه کمتر است. به گفته آژانس یهود، ۷۷۴ یهودی در سال ۲۰۱۵ به اسرائیل رفتند که برابر است با کمتر از یک دهم شمار فرانسوی‌های یهودی که راهی اسرائیل شده‌اند.

بسیاری از یهودیان فرانسه در اشدود، شهری در جنوب اسرائیل ساکن شده‌اند که به فرانسوی‌‌نشین بودن شناخته شده است. کافه‌های فرانسوی زیاداند‌ و فرانسه و عبری دو زبان عمده ساکنین است.

شارلی داهان، موزیسین فرانسوی که دو سال پیش از آن کشور به اسرائیل مهاجرت کرد به سی.ان.ان می‌گوید:‌ «اینجا برایم عالی است، خیلی بهتر از فرانسه است.»

او در کافه لیون نشسته، جایی که پاتق فرانسوی‌ها است. می‌گوید:‌ "این اولین بار در زندگی‌ام است که احساس آرامش دارم. فرانسه هم خوب بود ولی با مشکلات اخیر یهودی بودن در فرانسه خیلی سخت شده بود."

آژانس یهود می‌گوید خشونت بخشی از دلیل مهاجرت یهودیان فرانسه است.

آوی مایر، سخنگوی آژانس یهود به سی‌.ان.ان می‌‌گوید:‌ «حملات عمده‌ای مثل حمله به مدرسه یهودی در تولوز در ۲۰۱۲، موزه یهودیان بروکسل در ۲۰۱۴، و سوپرمارکت کوشر در پاریس و کنیسای کپنهاگ در سال گذشته قطعا مثال‌های واضحی در خشونت علیه یهودیان فرانسه و اروپایی هستند. اما جماعت یهودی فرانسه مدت‌ها است که با حس عمیق عدم امنیت زندگی می‌کند.»

رهبران یهودی اسرائیل همواره گفته‌اند که این کشور همیشه خانه یهودیان عالم است.

مانوئل والس نخست‌وزیر فرانسه اخیرا به کوچ گسترده یهودیان از فرانسه ابراز نگرانی کرده و گفته این امر وضع را بدتر می‌کند.

او به سی.ان.ان گفته است که "بدون یهودیان، فرانسه دیگر فرانسه نیست. این قدیمی‌ترین جامعه فرانسه است. آن‌ها از زمان انقلاب فرانسه شهروندان این کشور بوده‌اند."

تحقیق اتحادیه اروپا درباره روحیه یهودستیزی در سال ۲۰۱۳ نشان داد که ۷۴ درصد یهودیان فرانسه از این که علنی یهودی بودنشان را اعلام کنند- دست‌کم گاهی اوقات- پرهیز دارند و بیش از یک چهارم یهودیان فرانسه همیشه می‌گویند که یهودی‌اند.

XS
SM
MD
LG