لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۹

تداوم اعتراضات کارگران «داروگر» و پتروشیمی «ارغوان گستر» به دلیل بیکاری و دستمزدهای عقب افتاده


خط تولید کارخانه داروگر
خط تولید کارخانه داروگر

گزارش‌ها حاکی از ادامه اعتراض‌های صنفی کارگران در مناطق مختلف ایران در روز چهارشنبه ۳۰ خرداد است. در این ارتباط، کارگران کارخانه داروگر و کارگران بیکار شده در «پروژه پتروشیمی ارغوان گستر» ایلام اعتراض و تجمع کردند.

کارگران کارخانه قدیمی داروگر؛ که در سال گذشته برای جلوگیری از تعطیلی به بخش دولتی واگذار شد، می‌گویند حدود «۴ ماه مزد و ۷ ماه حق بیمه پرداخت نشده» دارند و بارها در صحن کارخانه دست به اعتراض زده‌اند.

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، یک کارگر داروگر، چهارشنبه ۳۰ خرداد خبر داد که به‌دلیل اعتراض به معوقات «صبح دیروز یکی از کارگران بخش تولید کارخانه با حداقل ۲۰ سال سابقه کار با دستور کارفرما اجازه ورود به محل کار خود را نیافت.»

این فعال کارگری گفت که کارگران این کارخانه تهدید به اخراج می‌شوند و افزود که در ماه‌های گذشته تعدادی از کارگران وقتی که به‌دلیل مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت حقوق «از برخی مسئولان درخواست کمک کرده بودند، از کار بیکار شدند.»

کارخانه قدیمی داروگر در گذشته یکی از عمده‌ترین تولید کنندگان مواد شوینده و بهداشتی در خاورمیانه بود و بالغ بر ۱۸۰۰ کارگر داشت. اما هم اکنون به گفته این فعال کارگری «تعداد کارگران به ۴۲ نفر» تقلیل پیدا کرده است.

کارخانه داروگر، سال گذشته به‌دلیل بی‌کفایتی مدیران و نبود مواد اولیه تولید، تهدید به‌تعطیلی شد و سرانجام با واگذاری آن از بخش خصوصی به «هیات حمایت از صنایع» در مرداد سال ۱۴۰۲ و تقلیل نیروی انسانی سرپا ماند.

این فعال کارگری درباره از کار افتادن خط‌های تولید کارخانه داروگر گفت «فعالیت تولیدی کارخانه به حداقل رسیده» و افزود که «در حال حاضر از دو خط تولید شامپو و مایع ظرفشویی ریکا فقط یک خط، به دلیل نبود مواد اولیه» دایر است.

او با اظهار نگرانی از امکان عدم تمدید قرارداد کارگران گفت: «به طور کل ۴۲ کارگر در مجموعه داروگر تهران در بخش تولید، حراست، نگهبانی و اداری کارخانه فعالیت دارند که پایان ماه جاری قرارداد همه کارگران به اتمام می‌رسد.»

در خبر دیگری، یک فعال کارگری در شهرستان چوار، از ادامه اعتراض کارگران بیکار شده در «پروژه پتروشیمی ارغوان گستر» ایلام خبر داد. این اعتراض از روزهای ابتدایی هفته گذشته آغاز شده است.

این فعال کارگری خبر داد که برخی کارگران پروژه‌ای در پتروشیمی ارغوان گستر «با اتمام قرارداد پیمانکار بیکار شده و روند بیکاری برای سایر کارگران ادامه دارد.»

هفته گذشته تعدادی از کارگران بیکارشده پروژه پتروشیمی «ارغوان‌گستر» ایلام در مقابل درب ورودی این مجتمع تجمع کردند.

این کارگران که بیشتر آنها در بخش‌های اتصالات، نصب و تجهیزات کار می‌کردند، با اتمام پروژه بیکار شده‌اند.

فعال کارگری اهل چوار تاکید کرد که پس از سال‌ها تلاش در این پروژه «حق کارگران بومی است» که پس از بهره‌برداری پتروشیمی ارغوان گستر ایلام در اولویت استخدام قرار بگیرند.

سابقه اعتراضات کارگران پتروشیمی در چند سال گذشته به خشونت و خودکشی کارگران منجر شده است و تنها شش مورد خودکشی معیشتی در دو سال گذشته در کارخانه پتروشیمی چوار اتفاق افتاده است.

همچنین بر اساس ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از جمله در کانال «اعتراض مدنی بازار»، کارکنان «آرتا پلاست»، یکی از شرکت‌های زیر مجموعه «گروه صنعتی آرتا»، واقع در نمین در استان اردبیل، روز سه‌شنبه ۲۹ خرداد، در اعتراض به پرداخت نشدن ۳ ماه دستمزد و مزایای خود اعتصاب، راهپیمایی به سوی فرمانداری این شهرستان کردند.

کارگران این مجموعه صنعتی ابتدا در مقابل ساختمان اداری این مجموعه تجمع کردند و به دلیل پاسخ‌گو نبودن مالک کارخانه اقدام به راهپیمایی اعتراضی و تجمع در مقابل فرمانداری کردند.

این گزارش حاکی از آن است که دستمزد ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد کارگران گروه صنعتی آرتا و نیز برخی از مزایای رفاهی و عرفی آنها پرداخت نشده است.

در سالیان اخیر، اعتراض‌های کارگران و سایر مزدبگیران درمناطق مختلف ایران افزایش یافته است. از دلایل این اعتراض‌ها، پرداخت نشدن به موقع دستمزدها و مزایا، پایین بودن سطح دستمزد، اخراج نیروی کار و ادامه سیاست خصوصی‌سازی از سوی حکومت ایران هستند.

XS
SM
MD
LG