لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۷

یک فعال حوزه مسکن در تهران: تورم ۴۰ درصدی سکونت در پایتخت را ناممکن می‌کند


ساخت و ساز مسکن در تهران (آرشیو)
ساخت و ساز مسکن در تهران (آرشیو)

در حالی‌که به گفته یک عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران، تورم ۴۰ درصدی مسکن در سال جاری موجب غیرممکن‌ شدن سکونت در تهران می‌شود، یک خبرنگار اقتصادی در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا خروج سرمایه از بازار مسکن را از دلایل عمده این معضل برشمرد.

حسن محتشم، عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران، روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه، در گفتگو با وبسایت «اقتصاد۲۴»، ادامه روند صعودی قیمت‌ مسکن را موجب غیرممکن شدن سکونت عده زیادی از مردم در تهران برشمرد.

روشنک آسترکی، خبرنگاراقتصادی ساکن قبرس، در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا عواملی همچون گرانی نرخ زمین، فعالیت گسترده مافیای مسکن، ناتوانی دولت در عمل به وعده‌هایش در حوزه مسکن و در نتیجه رشد تقاضا و خروج سرمایه از بازار مسکن را از جمله دلایل افزایش تورم این حوزه در تهران ذکر کرده است.

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، متوسط اجاره‌بها در تهران در دی‌ماه سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ رشدی ۴۰ درصدی داشته است. به این ترتیب اجاره هر متر مربع در سال گذشته در تهران معادل ۱۴۰ هزار تومان تخمین زده می شود.

به گفته روشنک آسترکی، خبرنگار اقتصادی، بالارفتن ریسک سرمایه‌گذاری، رکود تورمی پایدار، تحریم، فساد ساختاری، بوروکراسی پیچیده و تهدیدهای سیاسی موجب افزایش خروج سرمایه از اقتصاد و بازار مسکن ایران شده‌اند.

این خبرنگار اقتصادی در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا می‌گوید که بخشی از سرمایه‌های خارج‌شده از بازار مسکن ایران به کشورهای همسایه همانند ترکیه منتقل شده است.

روشنک آسترکی معتقد است دولت ابراهیم رئیسی از ایجاد جذابیت در بازار مسکن و هدایت سرمایه‌های خرد به این حوزه ناتوان بوده و عدم سرمایه‌گذاری در بازار مسکن باعث بروز همزمان رکود و تورم در این حوزه شده است.

به گزارش وبسایت تجارت‌نیوز، قیمت مسکن در تهران در ۱۲ سال گذشته حدود ۲۵۰۰ درصد افزایش داشته است.

برخی کارشناسان هم نبود قانون برای قیمت‌گذاری مسکن را یکی از دلایل شتاب تورم دراینباره می دانند.

مجید گودرزی، کارشناس مسکن، در گفتگو با سایت «انتخاب» بخش مسکن را «کاملا رهاشده» خوانده و گفته است: « در ایران برای پفک قیمت‌گذاری و قانون داریم اما مسکن متری یک میلیارد هم بشود، قانونی ندارد و قیمت‌گذاری خانه هیچ حد و مرزی ندارد.»

این در حالی است که دولت ابراهیم رئیسی با هدف مهار تورم، از انتشار آمار معتبر درباره مسائلی همچون تورم، اشتغال، تولید، هزینه و مسکن خودداری کرده است.

عباس عبدی، پژوهشگر اجتماعی و روزنامه‌نگار، روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت‌ ماه، در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «دولت محترم گمان نکند که راه مهار تورم، حذف گزارش‌های آماری آن است. تورم عینیتی دارد که در مغازه خودش را نشان می‌دهد.»

XS
SM
MD
LG