لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۵

تغییرات آب‌ و هوا سبب کاهش ذخایر ماهی شده‌ است


بر اساس مطالعه پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور کانادا، ذخایر ماهی در سراسر جهان به‌دلیل تغییرات آب‌و‌هوایی و صید بی‌رویه، قادر به افزایش نیست.

پژوهشگران از مدل‌های کامپیوتری برای تعیین میزان دقیق تغییرات آب‌و‌هوایی که در آن ذخایر ماهی «نمی‌تواند» افزایش یابد، استفاده کردند.

به‌گفته پژوهشگران «جلوگیری از چنین پیامدی» مستلزم اقدام‌هایی قوی برای کاهش تغییرات آب‌ و هوایی است. در پژوهشی که با همکاری مرکز راه‌حل‌های اقیانوسی استنفورد و دانشگاه برن انجام شده، این نتیجه به‌دست آمد که ذخایر ماهی در ۱۰۳ ناحیه از ۲۲۶ منطقه دریایی که بر آن‌ها مطالعه شده، کاهش داشته‌ است.

اگر هیچ اقدامی برای مبارزه با گرمایش زمین انجام نگیرد، ذخایر ماهی در مکان‌هایی که صید بی‌رویه رخ می‌دهد، به حدود یک‌سوم از میزان کنونی کاهش میابد.

دکتر ویلیام چونگ، استاد موسسه اقیانوس‌ها و ماهیگیری، گفت: «مناطق گرمسیری در آسیا، اقیانوس آرام، آمریکای جنوبی و آفریقا با کاهش جمعیت ماهی روبه‌رو هستند، زیرا گونه‌ها به سمت شمال و آب‌های خنک‌تر حرکت می‌کنند.»

به‌گفته این متخصص، در اقیانوس‌ها و شیلات به‌ دلیل نیازهای ماهیگیری، امید به بهبود نمی‌رود. او‌ می‌گوید که این نواحی نخستین مناطقی هستند که اثر گرمایش جهانی را احساس می‌کنند.

بر اساس اظهارات دکتر چونگ، پژوهش‌ها نشان می‌دهد که حتی یک افزایش جزئی ۱.۵ درجه سانتیگرادی نیز می‌تواند تاثیری فاجعه‌بار را بر کشورهای گرمسیری که برای امنیت غذایی و اشتغال به ماهی‌گیری وابسته هستند، داشته باشد.

دکتر چونگ همچنین افزوده‌ است که به‌ دلیل تغییرات آب‌وهوایی بسیار بعید است که ذخایر ماهی، مانند گذشته قوی و گسترده شود.

او باور دارد که یک «تلاش جهانی هماهنگ» برای توسعه اقدام‌های عملی در جهت «حفاظت از دریاها» و برای حمایت از «بازسازی موثر زیست‌توده» تحت تغییرات آب و هوایی، ضروری است.

با این حال، پژوهشگران تاکید می‌کنند که باید بین بازسازی زیست توده (منبع تجدیدپذیر انرژی با منشا زیستی) مقاوم در برابر آب و هوا و میزان تقاضا برای غذاهای دریایی، تناسب وجود داشته باشد.

XS
SM
MD
LG