لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۸

افزایش شمار مصدومان انفجار کارخانه در فیروزآباد فارس به ۱۴۹ نفر


انفجار مخازن کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد فارس
انفجار مخازن کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد فارس

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ارتباط با آخرین وضعیت مصدومان حادثه انفجار در کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد، گفته است که «بیمارستان فیروزآباد به ۱۴۹ مصدوم این حادثه ارائه خدمت داشته است.»

مهرداد شریفی امروز سه‌شنبه بیست و چهارم خردادماه به نمایندگان برخی از رسانه‌ها در ایران گفته است این حادثه در مجموع ۱۴۹ مصدوم داشته که با «ترخیص ۱۲۶مصدوم» طی روز گذشته تاکنون، در حال حاضر «۲۳ مصدوم» بستری هستند.

شامگاه دوشنبه بیست و سوم خردادماه برخی از رسانه‌های ایران از «وقوع حادثه در کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد» در حوالی ساعت ۵ بعد از ظهر همان روز خبر دادند. این کارخانه از آذرماه سال ۹۹ آغاز به کار کرده است و کمتر از دو سال از راه‌اندازی آن می‌گذرد.

در همان ساعات اولیه خلیل عبداللهی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس، نیز ضمن تایید اصل خبر انفجار، در گفتگو با خبرگزاری «ایسنا» اعلام کرد که «علت حادثه، وقوع نشتی در یکی از مخازن این واحد تولیدی بوده است.»

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تشکیل «دو نشست کمیته بحران» و «اعزام ۱۴ دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک فروند بالگرد اورژانس» از ابتدای اعلام حادثه خبر داده است.

مقامات جمهوری اسلامی تا به این لحظه علت وقوع این حادثه مهیب را «نشتی در یکی از مخازن کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد» اعلام کرده و از بیان جزئیات و یا توضیحات بیشتر در این ارتباط، خودداری کرده‌اند.

در همین رابطه اعظم بهرامی، پژوهشگر حوزه محیط زیست، نیز در توییتی نوشته است که مقامات جمهوری اسلامی قبلاً آمار حوادث را «دستکاری می‌کردند» یا به رسانه‌ها می‌گفتند «کش ندهند» حالا همه جا را می‌بندند و «کلا آمار نمی‌دهند» و «رسانه‌ها حتی نمی‌دانند چه اتفاقی افتاده» است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس شامگاه گذشته پس از اعلام این که «عملیات اطفاء و مهار نشتی در کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد پایان یافت»،‌ مدعی شده بود که مصدومان بیشتر «در زمینه‌های تنفسی ناشی از گاز نیتروژن» آسیب دیدند که «این گاز خطری ندارد.»

اما محمدهادی قانع، رئیس سازمان آتش‌نشانی شیراز، شامگاه دوشنبه بیست و سوم خردادماه با بیان اینکه «نیروهای تیم واکنش سریع» برای امدادرسانی به فیروزآباد اعزام شده‌اند، افزوده بود که نیروهای امدادی این محل در حال تلاش برای رفع خطر نشت «گاز خطرناک آمونیاک» هستند.

از سوی دیگر، روابط عمومی دادگستری استان فارس ظهر روز بیست و چهارم خرداد از صدور دستور «بررسی علل بروز حادثه کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد به رئیس و دادستان عمومی و انقلاب این حوزه قضایی» توسط کاظم موسوی، رئیس کل دادگستری استان خبر داده است.

تصاویر و فیلم‌های بسیار محدود انتشار یافته از محل وقوع این حادثه، بیانگر ابعاد گسترده این واقعه است، به ویژه آن که برخی منابع خبری از «حضور کامل شیفت کامل کاری کارخانه» در آن ساعات وقوع حادثه خبر داده‌اند.

در این میان، برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز به «اخبار محدود و بسته» منتشر شده از سوی نهادهای جمهوری اسلامی به دیده تردید نگریسته‌‌اند.

اکانت توییتری «۱۵۰۰ تصویر» نوشته است که «در آن ساعت ‎حداقل ۳۰۰ نفر در نزدیکی مخزن کار می‌کردند و صدمه اصلی به این افراد وارد شده است» و افزوده است: «در همان دقایق ابتدایی نیروهای حکومت به کارخانه می‌آیند، مسیرها بسته می‌شود و حتی به افراد رده‌بالای نیروهای نظامی هم اجازه ورود به محوطه اصلی انفجار داده نشده است.»

«پنهان‌کاری علل وقوع» و «عدم انتشار جزئیات حوادث» در رویدادهای تاسیسات مرتبط با برنامه‌های نظامی و هسته‌ای جمهوری اسلامی بارها در سال‌های گذشته و به ویژه با گسترش آنها از جمله طی ماه‌های اخیر در مجموعه‌هایی همچون «پارچین» تهران، «نطنز» اصفهان یا پادگان‌های غرب ایران صورت گرفته و همه آنها را صرفا با عناوین کلی مانند «حادثه» اطلاع‌رسانی کرده‌اند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG