پس از گذشت ۱۲ روز از حادثه فروریختن ساختمان متروپل و در حالی که سرکوب خشونتآمیز اعتراضات مردمی روزها ادامه داشت، ابراهیم رئیسی وارد آبادان شد.
این موضوع موجی از انتقادها را در فضای مجازی به همراه داشت و بسیاری از کاربران این اقدام آقای رئیسی را نمایشی و تبلیغاتی دانستهاند.
در عین حال ویدئویی در فضای مجازی پخش شده است که آنطور که گفته میشود دفتر حسین عبدالباقی را نشان میدهد در حالی که آسیب چندانی ندیده است.
این در حالی است که پس از ریزش ساختمان گفته شد که چهره عبدالباقی قابل تشخیص نیست و مدتی نگذشت که اعلام شد از طریق آزمایشهای ژنتیک، هویت او احراز شده است. رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران نیز تأکید کرد که «تردیدی» در درستی شناسایی جسد حسین عبدالباقی نیست.
با گذشت ۱۲ روز از حادثه متروپل، هنوز خانوادههایی منتظر شنیدن خبری از عزیزان خود هستند و پیکر کارگران ساختمانی هنوز زیر آوار است.
با این حال احمد وحیدی ، وزیر کشور گفته است که به رغم احتمال باقی ماندن جسدها زیر آوار، آواربرداری باید «در اسرع وقت» انجام شود تا «به حالت عادی» بازگردد.
فرماندار آبادان میگوید تا خارجسازی جسد آخرین نفری که در زیر آوار متروپل باقیمانده است، کار آواربرداری ادامه خواهد داشت.
گزارشهای محلی حاکی از ادامه جستجوی امدادگران برای پیدا کردن باقی پیکرهای مانده زیر آوار است.
خبرگزاری ایرنا گزارش داد که تاکنون پیکر بیجان ۳۷ نفر از زیر آوار این برج ۱۱ طبقه خارج شده است.
از طرفی، رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی گفته است که ناظران پروژه متروپل آبادان، نقش «اصلی و اساسی» را در ریزش این ساختمان دارند.
این در حالی است که گفته میشود مهندس ناظر، در دیماه سال ۱۳۹۹ هشدارهای لازم را داده بود و خواستار توقف پروژه تا زمان رفع ایرادها شده بود.
در پی افزایش نگرانیها نسبت به عدم توجه به نکات ایمنی در ساختمانسازی، دبیر کانون سراسری انبوهسازان میگوید در تهران ۲۰۰ ساختمان شبیه متروپل آبادان در حال احداث است. فرشید پورحاجت گفت در صنعت ساختمان و احداث کشور، «هیچ چیزی» سر جای خودش نیست.
او به خبرگزاری تسنیم گفت پروژه متروپل، مشارکت بین سازنده و شهرداری آبادان بود و در اینجا بحث تعارض منافع دخیل بوده است.