آتشسوزی، در هنرستان دخترانه «باهنر» شهر زنجان، روز سه شنبه ۳۰ بهمن، ۱۳ مصدوم بر جای گذاشت.
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، ابراهیم خسروشاهی، رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی زنجان، اعلام کرد که از مجموع ۱۳ مصدوم، ۱۰ نفر به بیمارستان «آیتالله موسوی» و یک نفر به بیمارستان «ولیعصر» زنجان منتقل شدند.
دو دانشآموز نیز از انتقال به مراکز درمانی امتناع کردند. این حادثه که با حضور بهموقع نیروهای امدادی مهار شده صدمه جانی به همراه نداشته است.
خسروشاهی توضیح داد که مصدومیت این دانشآموزان ناشی از استشمام گازهای حاصل از آتشسوزی و استرس بالا بوده و وضعیت آنها وخیم نیست.
به گفته این رئیس اورژانس، در عملیات امداد و نجات، چهار دستگاه آمبولانس، یک اتوبوس آمبولانس و دو خودروی عملیاتی مشارکت داشتند.
در حالی که احتمال داده میشود این حادثه بر اثر نوسانات برق در اتاق کامپیوتر رخ داده باشد، مسؤولان اعلام کردند که علت دقیق این آتشسوزی در حال بررسی است.
پیش از این نیز در حادثه مشابهی، رئیس اورژانس استان آذربایجان غربی روز جمعه ۲۷ بهمن از گازگرفتگی دهها تن از دانشآموزان دختر یک مدرسه دوره متوسطه در شاهین دژ خبر داده بود.
فرزین رضازاده به خبرگزاری ایسنا گفته بود: «گازگرفتگی دانشآموزان مدرسه دخترانه موجب انتقال بیش از ۵۰ دانشآموز به بیمارستان شاهین دژ شد.»
در این ارتباط، به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی، گفته بود: «به دنبال مسمومیت دانشآموزان دبیرستان دوره اول متوسطه پروین اعتصامی شاهیندژ، بلافاصله همه آنان به مرکز درمانی منتقل شدند.»
ناایمن بودن مدارس در ایران یکی از معضلاتی است که در شهرها وجود دارد.
در همین رابطه، در اسفند سال ۱۴۰۲ رسانهها از آتشسوزی در یکی از کلاسهای درس مدرسه دخترانه شاهد ارومیه و مصدوم شدن ۱۸ دانشآموز خبر دادند.
همچنین در مهر سال جاری، فرماندار شهرستان سملقان در خراسان شمالی گفته بود که ۳۱ دانش آموز یک مدرسه در این شهرستان در اثر استنشاق گاز سمی «مرکاپتان» در بیمارستان بستری شدند.
در ایران به جز مدارس، بسیاری از ساختمانها استانداردهای لازم به خصوص در حوزه ایمنیهای مرتبط با حوادث منتج به آتشسوزی را ندارند و از همین رو میزان حوادث در ساختمانها قابل توجه است.
موضوع ساختمانهای ناایمن پس از حادثه پلاسکو بر سر زبانها افتاد و پس از اعلام فهرست ساختمانهای ناایمن در بین این ساختمانها اسامی خوابگاهها، ادارات و موسسات دولتی، پاساژهای معروف در بازار و بیمارستانها نیز دیده شد.