لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۴۴

کارگاه‌های ناامن، بلای جان کارگران؛ مرگ و مصدومیت «۱۱ کارگر» در پنج روز 


طی پنج روز گذشته «۱۱ کارگر» در‍ شش حادثه جداگانه شغلی در شهرهای، ایلام، تهران، مهاباد و زنجان جان خود را از دست داده یا زخمی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری «ایلنا»، در حادثه نخست که چهارشنبه هجدهم بهمن ماه در واحد شیرینی‌پزی شهر ایلام رخ داد، در پی رعایت نشدن موارد ایمنی محیط کار، دست یک کارگر حین کار بر اثر «گیر کردن در دستگاه غلطک» به شدت آسیب دید و عازم بیمارستان شد.

در حادثه دوم نیز که هجدهم بهمن ماه رخ داد، یک کارگر کولبر اهل روستای «چالی سور» از توابع مریوان بر اثر سرمازدگی در ارتفاعات منطقه مرزی «هه‌نجیران» جان باخت.

این در حالی است که سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» از کشته شدن یک جوان ۲۰ ساله کولبر اهل بانه با هویت «سیوان صحیحی» با شلیک مستقیم در ساعات پایانی یکشنبه بیست و دوم بهمن ماه هم خبر داده است.

نبود آموزش‌های به‌روز و لازم، فقدان نظارت‌های دقیق و دوره‌ای دولتی به همراه ممنوعیت فعالیت سندیکاها و اتحادیه‌های مستقل کارگری موجب تشدید بروز حوادث مرگبار در محیط های کار شده است.

نوزدهم بهمن ماه کارگر دیگری نیز حین انجام کار با یک دستگاه بیل مکانیکی در محل گودبرداری کارگاه ساختمانی در محله زعفرانیه تهران، بر اثر حادثه «سقوط از ارتفاع» جان خود را از دست داد.

بامداد بیستم بهمن ماه هم یکی از کارگران شهرداری تهران که به همراه همکاران خود مشغول شستشوی روگذر اتوبان نیایش بود، توسط یک خودرو سواری ناشناس به پایین پل پرتاب شد که در نهایت بر اثر «ضربه وارده ناشی از برخورد به زمین و برخورد خودروهای عبوری» جان خود را از دست داد.

در اردیبهشت ماه سال جاری، مسعود قادی پاشا، معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی جمهوری اسلامی مدعی شده بود که آمار تلفات ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۱ «۱۹۰۰ کارگر» بود.

در حادثه پنجم در روزهای اخیر که بیست و یکم بهمن ماه در یک واحد تامین و تهیه غذا در محله کاشانک تهران رخ داد، دو کارگر حدود ۱۵ و ۳۰ ساله حین استراحت در محل استراحتگاه بر اثر «گاز گرفتگی» جان خود را از دست دادند.

اما در حادثه ششم که روز گذشته بیست و دوم بهمن ماه به وقوع پیوست، چهار کارگر یک واحد صنعتی واقع در جاده ماهنشان در سه راهی مهرآباد تهران بر اثر وقوع «آتش سوزی» دچار مصدومیت شدند.

آمارهای اعلامی نهادهای دولتی در حالی قابل توجه است که پیش‌تر احسان سهرابی، فعال کارگری، اقدامات مقامات جمهوری اسلامی در ارتباط با ایمن‌سازی کارگاه‌ها را نمایشی دانسته و گفته بود: با «مقاوله‌نامه» دولتی، نمی‌توان مانعِ مرگِ کارگران شد و «حوادث در بنگاه‌های تولیدی کاهش نیافته است.»

این فعال کارگری همچنین اعلام کرده بود که تنها «تعداد ناچیزی» از حوادث کارگاهی «رسانه‌ای می‌شوند» و بسیاری از حوادث «حتی در آمار رسمی هم نمی‌آیند.»

اتحاد سراسری بازنشستگان ایران نیز چند ماه پیش در بیانیه‌ای تاکید کرد که که آمار جان باختن کارگران و یا نقص عضو شدن آنان در حوادث ضمن کار «نشانه بی‌توجهی دستگاه‌های اجرایی و نظارتی وزارت کار در الزام کارفرمایان به رفع قصور و کوتاهی کارفرما در تامین تجهیزات ایمنی کار است.»

XS
SM
MD
LG