لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۱

فائزه هاشمی رفسنجانی: ابراهیم رئیسی «دارد اداره می‌شود»


آرشیو
آرشیو

فائزه هاشمی رفسنجانی می‌گوید تحلیل‌ها در مورد اینکه ابراهیم رئیسی گزینه رهبری جمهوری اسلامی است، «پوست خربزه‌ای» بود که «زیر پای» آقای رئیسی انداخته شد.

فائزه هاشمی، دختر اکبر هاشمی رفسنجانی از بنیانگذاران جمهوری اسلامی که پنج سال پیش درگذشت، در گفت‌وگویی که روز دوشنبه ۲۰ دی در وب‌سایت «دیده‌بان ایران» منتشر شد گفت: «اطرافیان رئیس‌جمهور می‌دانند مشکلات مملکت مدام افزایش پیدا کند، معمولا هم همه کاسه و کوزه‌ها سر رئیس‌جمهور می‌شکند. وقتی این همه خراب شود، چه از نگاه مردم و چه از نگاه مسئولان، دیگر کسی او را رهبر نمی‌کند. این به نظر من یک پوست خربزه است که این هم از این‌جا حذف شود و شاید افراد خاصی رهبر شوند در آینده.»

او در مورد اینکه کدام «افراد خاص» ممکن است بعد از آیت الله خامنه‌ای رهبر شوند، توضیح نداد.

فائزه هاشمی همچنین گفت به عقیده او «آقای رئیسی دارد اداره می‌شود» و اکثر مدیران «امنیتی» و «غیرمرتبط» هستند.

او تاکید کرد، «استانداری‌ها و فرمانداری‌ها» اکنون «همه دارند نظامی می‌شوند». «من الان بعضی وزارتخانه‌ها را سراغ دارم که اصلا تصمیم‌گیر نیستند. مثلا وزارت ورزش، مدیرکل دفتر وزارتی آقای وزیر، معاون آقای نقدی است (بسیج) آن جا نشسته و دارد کنترل می‌کند و اجازه نمی‌دهد آقای سجادی بخواهد کاری کند.»

به گفته فائزه هاشمی، در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، «ماه و خورشید و فلک» در کار بودند که رئیسی بشود رئیس‌جمهور و در این راستا «همه‌جوره هر چیزی که یک ذره احتمالش وجود داشت که مانع از رئیس جمهور شدن آقای رئیسی شود، همه حذف شدند.»

در انتخابات ۱۴۰۰، مهم‌ترین داوطلبان ردصلاحیت‌شده اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در دو دولت حسن روحانی و علی لاریجانی رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی بودند که البته حذف از سوی شورای نگهبان، به آن دو محدود نماند و بر خلاف رویه پیشین، روسای قبلی قوای مجریه و مقننه پس از اتمام دوره ریاست جمهوری و ریاست مجلس، تاکنون به مجمع تشخیص مصلحت نظام هم دعوت نشده‌اند.

رد صلاحیت علی لاریجانی، سبب بروز مشاجراتی میان مقامات جمهوری اسلامی شد. در پی حذف او، برادرش صادق لاریجانی که پیش‌تر رئیس قوه قضاییه بود، پس از این که اعتبارنامه ابراهیم رئیسی را به عنوان رئیس‌جمهوری، امضا نکرد، از شورای نگهبان کناره‌گیری کرد.

سوم آبان، خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران در گزارشی نوشت حسن روحانی، رئیس‌جمهوری پیشین، و علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، در پی «تقویت یک دوقطبی با نظام» هستند، هرچند به نوشته فارس «اتحاد سیاسی» این دو هنوز «نمود بیرونی» ندارد، اما «به‌زودی» آنها «رسما دور یک میز جمع» می‌شوند تا ضمن «تقویت یک دوقطبی با نظام»، «ماهیتی جدید» برای خود تعریف کنند.

فارس همچنین اصلاح‌طلبان را «محزون از تضعیف پایگاه اجتماعی خود» توصیف کرد و نوشت، بر خلاف «جریان اعتدال» که «تحرکاتی» دارد، جریان اصلاح‌طلب «فعلا کنش موثر و چشمگیر سیاسی از خود نشان نمی‌دهد.»

فائزه هاشمی در بخش دیگری از این مصاحبه که به مباحث اقتصادی پرداخته، تصریح کرده است، محمد مخبر، معاون اول رئیسی «که فرماندهی امور اقتصادی به او سپرده شده»، «تمام سوابقش در ستاد اجرایی» بوده؛ یعنی جایی که «اموال مردم را مصادره می‌کرده»؛ «کسی که به دنبال مصادره اموال مردم است، چگونه می‌تواند خصوصی‌سازی را بفهمد و تقویت کند؟»

به گفته او، «دامادسالاری» که به عنوان نماد «انتصابات فامیلی» به «جوک» تبدیل شده، «واقعیت دارد.»

XS
SM
MD
LG