در پی تشدید برخوردهای شدید جمهوری اسلامی با زندانیان سیاسی در زندانهای ایران، یک شهروند بهائی محبوس در زندان اوین نیز از رسیدگی پزشکی محروم شده است.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارش داد که ولیالله قدمیان که به بیماری ریوی دچار است، پس از نشان دادن علائم سرماخوردگی و تب و لرز تنها با تجویز آنتیبیوتیک دوران بیماری را گذراند. اما وضعیت جسمانی او به دلیل آسیب به ریه وخیم شد و او را به بیمارستان منتقل کردند.
یک منبع نزدیک به خانواده قدمیان به هرانا گفته است که به دلیل «کارشکنیهای مسئولان» انتقال او به بیمارستان با تأخیر روبه رو شد و به دلیل نبود پزشک ماخصص از بستری شدن او جلوگیری شد و به رغم نیاز به مراقبتهای تخصصی فوری، به زندان بازگردانده شد.
ولیالله قدمیان از مسئولان آرامستان بهائیان تهران موسوم به «گلستان جاوید» در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ به خاطر «مساعدت برای خاکسپاری اموات بهائیان در آرامستان پیروان این آیین» بازداشت شد.
او در تیرماه سال ۱۴۰۲ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب استان تهران به ریاست ایمان افشاری با اتهام «عضویت در گروهها و دستجات غیرقانونی» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم مهر سال گذشته توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تهران به دو سال حبس کاهش پیدا کرد.
آقای قدمیان از زمان بازداشت از حق اعزام به مرخصی نیز محروم بوده است.
جامعه جهانی بهائی همزمان با حضور مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی در مقر سازمان ملل در نیویورک در بیانیهای با تأکید بر «بیتأثیر بودن وعدهها بر واقعیت تلخ»، اعلام کرد که «آزار و سرکوب بهائیان در ایران شدت گرفته است.»
در بیانیه جامعه جهانی بهائی اشاره شده بود که آرامستان بهائیان تهران سالها است که توسط مأموران وزارت اطلاعات به روی بهائیان مسدود شده است. این مأموران، درگذشتگان بهائی را بدون رعایت آداب خاکسپاری و بیاطلاعی خانوادههایشان، در گورهای دستهجمعی، که محل دفن هزاران زندانی سیاسی دههٔ ۱۳۶۰ است، دفن کردهاند.»
آمار غیررسمی نشان میدهد که بیش از ۳۰۰ هزار بهائی در ایران زندگی میکنند ولی قانون اساسی جمهوری اسلامی مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد و از زمان وقوع انقلاب اسلامی در ایران، حقوق شهروندان بهائی همواره به طور سیستماتیک نقض شده است.
کمیسیون آمریکا در امور آزادیهای مذهبی بینالمللی نیز از تشدید فشار بر اقلیتهای مذهبی در ایران و کارزار جمهوری اسلامی در بازداشت بهائیان ابراز نگرانی کرده است.
این کمیسیون در گزارشی اعلام کرد که مقامات جمهوری اسلامی در طول چند دهه گذشته به شیوهای نظاممند، بهائیان، مسیحیان، دراویش گنابادی، زرتشتیها، یارسانیها، مسلمانان شیعه و سنی و افراد غیرمذهبی را هدف آزار و اذیت، بازداشت، حبسهای طولانیمدت، تبعید، یا منع شرکت در فعالیتهای سیاسی و اجتماعی قرار داده است.