سیندی مککین، مدیر برنامه جهانی غذا روز چهارشنبه با هشدار درباره دسترسی محدود به غذا و آب در نوار غزه گفت: «سیستم انسانی در این منطقه در حال فروپاشی است و همه مردم غزه گرسنه هستند.»
به گفته او ۹۷ درصد خانوارهای فلسطینی در مناطق شمالی غزه و ۸۳ درصد ساکنان مناطق جنوبی غزه در روزهای اخیر گزارش دادند که غذای کافی برای خوردن ندارند و بسیاری از آنها دستکم یک روز را گرسنه سپری کردهاند.
برنامه جهانی غذا پیشتر در آخرین گزارش خود اعلام کرده بود که حدود ۸۸ درصد خانوارها در شمال و حدود ۵۴ درصد مردم در جنوب غزه در چهار هفته گذشته حداقل یک شبانهروز کامل را بدون غذا گذراندهاند و ۲۰ درصد ساکنان شمال و ۱۴ درصد افراد جنوب غزه هم از آغاز جنگ تاکنون، بیش از ۱۰ روز به غذا دسترسی نداشتهاند.»
علاوه بر این، متوسط مصرف روزانه آب تمیز در این باریکه بین ۱.۵ تا ۱.۸ لیتر به ازای هر نفر است که بسیار کمتر از میانگین حداقل ۱۵ لیتر آب آشامیدنی و بهداشتی به ازای هر نفر در روز است.
سازمان جهانی غذا همچنین با اشاره به کمبود گاز برای پخت و پز در غزه و گرایش مردم به سوزاندن زباله، هیزم و ضایعات چوبی اعلام کرد که این اقدام میتواند عواقب منفی برای سلامتی به همراه داشته باشد و خطر ابتلا به بیماریهای تنفسی را افزایش دهد.
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی هم روز چهارشنبه گفت که سیستم بهداشتی غزه در حال فروپاشی کامل است، این منطقه نمیتواند از دست دادن بیمارستانهای بیشتری را تحمل کند، با این حال، بیمارستان بیشتری در آستانه تعطیلی هستند که این امر هزاران نفر را از مراقبتهای ضروری و نجاتدهنده محروم میکند.
آمریکا و کشورهای اروپایی بارها خواستار افزایش میزان کمکهای ارسالی بشردوستانه به نوار غزه شدهاند. اسرائیل هم روز چهارشنبه اعلام کرد که مرز رفح برای دریافت کمکها به مردم غزه، باز است.
دفتر نخست وزیری اسرائیل نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که کابینه امنیتی به پیشنهاد کابینه جنگ برای افزایش میزان سوخت روزانه مجاز ارسالی به نوار غزه موافقت کرده است.
مقامات اسرائیل از زمان آغاز جنگ با حماس در ۱۵ مهر بر نابودی این گروه تاکید کردهاند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه شبهنظامی حماس مورد حمایت جمهوری اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.