لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۲

درخواست بریتانیا، فرانسه و آلمان برای معافیت اروپا از تحریم‌های آمریکا علیه ایران


دیدار وزیر خارجه ایران با رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همتایان بریتانیایی، فرانسوی و آلمانی خود در بروکسل - ۱۵ مه ۲۰۱۸
دیدار وزیر خارجه ایران با رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همتایان بریتانیایی، فرانسوی و آلمانی خود در بروکسل - ۱۵ مه ۲۰۱۸

در ادامه اقدامات کشورهای اروپایی برای حفظ توافق جامع هسته‌ای با ایران پس از اعلام رئیس جمهوری ایالات متحده به خروج از آن در ماه گذشته و بازگشت تحریم‌ها علیه ایران، بریتانیا، فرانسه و آلمان در تلاش برای کسب موافقت واشنگتن با معافیت این کشورها در تجارت با تهران هستند.

این سه قدرت اروپایی همراه ایالات متحده، روسیه و چین در سال ۲۰۱۵ با ایران به یک توافق نهایی بر سر پرونده هسته‌ای آن کشور دست یافتند اما بعد از اعلام خروج ترامپ از برجام، مخالفت خود را با تصمیم پرزیدنت ترامپ ابراز کرده‌اند و خواهان ادامه تجارت شرکت‌های اروپایی با ایران هستند.

سه وزیر بریتانیایی، فرانسوی و آلمانی در نامه‌ای مشترک که روز چهارشنبه منتشر شد، ضمن ابراز تأسف از خروج آمریکا از برجام، از واشنگتن خواسته‌اند شرکت‌های اروپایی که از ژانویه ۲۰۱۶ و اجرای توافق روابط تجاری با ایران برقرار کرده‌اند را از تحریم‌های ثانویه آمریکا معاف کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بوریس جانسون وزیر خارجه بریتانیا، برونو لو مر وزیر دارایی فرانسه و اولاف شولتس وزیر دارایی آلمان در این نامه نوشته‌اند، به عنوان متحدان نزدیک آمریکا، انتظار داریم افراد و نهادهای اروپایی مشمول تحریم‌های ثانویه فرامرزی ایالات متحده نشوند.

آنها در این نامه، که به تاریخ ۴ ژوئن خطاب به مایک پمپئو وزیر خارجه و استیو منوچین وزیر دارایی (خزانه داری) آمریکا نوشته شده است، همچنین گفته‌اند توقع دارند واشنگتن به تصمیم‌های سیاسی و همچنین به صداقت و حسن نیت فعالان اقتصادی در حیطه قانونی اتحادیه اروپا احترام بگذارد.

این وزیران در ادامه خاطر نشان کرده‌اند که دسترسی ایران به سامانه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی «سوئیفت» نباید قطع شود.

پس از اجرای توافق، شرکت‌های بسیاری از اروپا و برخی شرکت‌های آمریکا، مانند بوئینگ، برای تجارت با ایران اقدام کردند؛ که با خروج آمریکا از توافق و بازگشت تحریم‌هایی که پیش از حصول توافق علیه ایران اعمال شده بود، ادامه فعالیت‌های آنها در ایران به شدت پرخطر خواهد بود.

با این حال، دولت‌های اروپایی قادر نیستند تصمیمی را در این زمینه به شرکت‌های تجاری دیکته کنند و این خود شرکت‌ها هستند که باید منافع تجارت با ایران را با ریسک مقابله با آمریکا ارزیابی کنند؛ همانطور که شرکت‌های زیادی، مانند توتال فرانسه، اعلام کرده‌اند فعالیت‌های خود را در ایران متوقف می‌کنند.

فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از دیدار ماه گذشته خود با وزیران خارجه ایران، بریتانیا، فرانسه و آلمان در بروکسل گفت، این اتحادیه قادر نیست ضمانت‌های حقوقی و اقتصادی به ایران بدهد، اما برای محافظت از سرمایه‌گذاری های اروپایی‌ها در ایران جدی است.

رئیس جمهوری ایالات متحده ۱۸ اردیبهشت با بیان این که ایران با ادامه برنامه موشکی بالیستیک و اقدامات بدخواهانه در خاور میانه روح برجام را نقض می‌کند، اعلام کرد از توافق قدرت‌های جهانی با ایران، که از آن با عنوان برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام یاد می‌شود، خارج می‌شود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG