لینکهای قابل دسترسی

پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۸

تلاش همزمان اروپائیان برای رفع نقایص برجام و کمک به شرکت‌هایی که قصد تجارت با ایران را دارند


متحدان اروپایی آمریکا همزمان با تلاش برای رفع نواقص برجام در پی رفع نگرانی شرکت‌هایی هستند که می‌خواهند به تجارت با ایران ادامه دهند.

به گزارش رویترز، با هشدار آمریکا که شرکت‌های بین‌المللی در صورت ادامه تجارت با ایران مشمول تحریم‌های آمریکا خواهند شد، مقام‌های آلمانی تاکید کرده‌اند که حفاظت از شرکت‌های کشورشان که با ایران تجارت می‌کنند، دشوار خواهد بود.

رئیس انجمن اتاق‌های بازرگانی و صنعت آلمان گفته است که سیاست «اول آمریکا»ی پرزیدنت ترامپ به طرزی فزاینده در حال تغییر به سیاست «تنها آمریکا» است، و این برای شرکت‌های آلمانی که پس از خروج آمریکا از برجام بخواهند به تجارت با ایران ادامه دهند، موجب نگرانی است .

پرزیدنت ترامپ در زمان اعلام خروج از برجام تاکید کرد ادامه روابط تجاری با ایران به معنی کمک به توسعه و تولید سلاح اتمی در ایران است.

او گفت: «من فرمان ریاست جمهوری را برای احیای تحریم‌های اتمی علیه رژیم ایران امضا می‌کنم. ما شدیدترین تحریم‌های اقتصادی را اعمال خواهیم کرد. هر کشوری که به ایران در تلاش برای دستیابی به سلاح های اتمی کمک کند، می‌تواند همچنین هدف تحریم‌های سنگینی قرار گیرد.»

به گزارش رویترز، روزنامه آلمانی ولت ام زونتاگ، اظهارات یک مقام ارشد اتحادیه اروپا را نقل کرده است که می‌گوید دیپلمات‌های فرانسه، آلمان، بریتانیا، روسیه و چین در نشستی که پنج روز دیگر در وین برگزار خواهد شد درباره پیشنهادی دایر بر توافق جدیدی با ایران گفتگو خواهند کرد که مانند توافق برجام خواهد بود، اما موارد دیگری را نیز برای رفع نگرانی‌های آمریکا از برنامه موشکی بالستیک و فعالیت‌های بی ثبات کننده جمهوری اسلامی ایران را نیز در بر خواهد گرفت.

با اینحال رویترز در همین گزارش می‌گوید که دیپلمات های سه کشور اروپایی این خبر را رد کرده اند که در نشست وین به ایران پیشنهاد خواهد شد در قبال امتیازاتی که در توافق جدید بدهد، کمک‌های مالی دریافت خواهد کرد.

روزنامه آلمانی ضمن نقل اظهارات مقام اتحادیه اروپایی نوشته است که باید از توافق قبلی فاصله بگیریم و مفاد جدیدی را درباره برنامه موشکی بالیستیک ایران و کمک‌های تهران به گروه‌های تروریستی اضافه کنیم به طوری که پرزیدنت ترامپ به پذیرش آن تشویق شود و تحریم‌ها را لغو کند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG