لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۶

شمار زیادی از ایرانیان بررسی دوباره پرونده فعالان محیط زیست را خواستار شدند


بیش از ۲۷۸۰ نفر از مردم عادی، فعالان دانشگاهی و چهره‌های سرشناس فرهنگی و هنری طی نامه‌ای به رییس قوه قضاییه از او خواستند پرونده فعالان محیط زیست را دوباره بررسی کند.

در این نامه سرگشاده شهروندان از غلامحسین محسنی اژه‌ای خواستند تا ضمن ارزیابی مجدد پرونده این گروه از زندانیان با آزادی مشروط و بخشودگی آنان نیز موافقت کند.

نویسندگان این نامه با اشاره به نظر وزارت اطلاعات دولت دوازدهم در رد اتهام جاسوسی به فعالان محیط زیستی و تحمل چهار سال بازداشت و زندان این افراد، آنان را کارشناسان و متخصصانی برجسته و خوش‌نام در عرصه مطالعات و حفاظت از حیات وحش و محیط زیست ایران دانسته و خطاب به اژه‌ای نوشته‌اند:« از شما مجدانه درخواست داریم اسناد پرونده این فعالان از باب بخش تخصصی موضوع مجدداً توسط وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه مورد ارزیابی امنیتی قرار گیرد تا خدای‌نکرده حقی از اشخاصی که بخش زیادی از عمر خود را صرف حفظ محیط‌زیست کشور کرده‌اند ضایع نشده باشد.»

«هدیه تهرانی»، «رضا کیانیان»، «رخشان بنی‌اعتماد»، « مجتبی میرتهماسب»، «فریدون مجلسی»، «پروانه سلحشوری» و «صالح نیکبخت» در کنار شمار زیادی از اساتید دانشگاههای ایران از جمله دکتر اسماعیل کهرم و دکتر عبدالحسین وهاب‌زاده این نامه را امضا کرده‌اند.

مراد طاهباز، نیلوفر بیانی، هومن جوکار، طاهر قدیریان، امیرحسین خالقی، سپیده کاشانی، سام رجبی و عبدالرضا کوهپایه، هشت فعال محیط زیست، بهمن‌ سال ۹۶ توسط اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شدند.

این افراد چند ماه‌ بدون دسترسی به وکیل مدافع و محروم از ملاقات با خانواده در سلول انفرادی محبوس بودند و سرانجام جمعا به ۵۸ سال حبس محکوم شدند.

این حکم در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران توسط قاضی ابوالقاسم صلواتی صادر شد. اتهام این افراد «جاسوسی» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» عنوان شده است.

فعالان محیط زیست بارها این اتهام‌ها را رد کرده‌اند. عیسی کلانتری، رئیس وقت سازمان محیط زیست ایران نیز گفته‌ بود هیچ مدرک و سندی دال بر «جاسوسی» این افراد وجود ندارد.

کاووس سیدامامی نیز یکی از این فعالان محیط زیست بود که بهمن سال ۹۶ بازداشت شد اما دو هفته بعد اعلام‌شد که در زندان «خودکشی» کرده‌ است.

خانواده‌ کاووس سیدامامی این موضوع را نپذیرفتند و مرگ او در زندان را «مشکوک» دانستند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG