در حالی که مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کرده است جوانان ایرانی حتی برای رفع نیازهای «سطح اول» خود با مشکل مواجهاند، وزیر بهداشت بار دیگر بر ضرورت تلاش برای جوانی جمعیت و فرزندآوری تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاریهای ایران، بهرام عیناللهی خواستار آن شد که «همه دستگاهها» با بهکارگیری «همه ابزارهای تبلیغی و حمایتی»، موضوع «اشاعه فرهنگ فرزندآوری را در دستور کار قرار دهند.»
عیناللهی که به همدان رفته است روز پنجشنبه ۶ مرداد مرکز آموزشی درمانی «فاطمیه» مجهز به کلینیک ناباروری را افتتاح کرد. این مرکز امکاناتی از جمله اتاق عمل، درمانگاه و آزمایشگاه و همچنین ۴۰ تخت مخصوص نوزادان، ۱۰ تخت زایمان، ۲۰ تخت اورژانس و ۱۰ تخت دارد.
کنترل بدن زنان در جمهوری اسلامی ایران با اجرایی شدن قانون «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» شدت گرفته است.
پیشتر، گزارش شده است که گشتهای بارداری در بیمارستانهای کشور مستقر شدهاند تا زنان را به حامله شدن تشویق و از عملهای جراحی رحمی منع کنند.
به گزارش روزنامه هممیهن، وزارت بهداشت مأمورانی را در برخی بیمارستانها مستقر کرده که با داشتن «مجوز قانونی» زنان در سن باروری را به فرزندآوری تشویق میکنند.
همچنین، بر اساس اظهارات معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی، ارجاع زنان باردار به مراکز ژنتیک پزشکی از سوی مراکز بهداشت ممنوع شده و این کار باید فقط از سوی متخصص زنان صورت بگیرد.
علاوه بر این، صابر جباری رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت با اعلام ممنوعیت «سقط جنین ناسالم» توسط پزشک اعلام کرده است بر اساس ماده ۵۶ قانون جوانی جمعیت، اجازه سقط جنین ناسالم با حکم قاضی صادر میشود.
جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، در تازهترین گزارش خود با تأکید بر سیاست افزایش جمعیت جمهوری اسلامی و به خطر انداختن سلامت شهروندان از طریق محدودسازی دسترسی بر وسایل پیشگیری از بارداری و سقط جنین، آن را یکی از موارد نقض حقوق بشر در ایران برشمرده است.
پیش از آن نیز، کارشناسان سازمان ملل متحد در بیانیهای ضمن درخواست از ایران برای لغو قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»، اعلام کرده بودند این قانون نقض مستقیم حقوق انسانی زنان است.