لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۴

اد رویس: دولت اوباما پیش نویس قطعنامه توافق اتمی را فعلا به شورای امنیت نفرستد


اد رویس: دولت اوباما پیش نویس قطعنامه توافق اتمی را فعلا به شورای امنیت نفرستد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00

توافق اتمی تاریخی با ایران که واکنش های گسترده ای را در جهان به همراه داشته است، در آمریکا مخالفت یکپارچه جمهوریخواهان و حمایت دمکرات ها را در پی داشت.

در حالی که جمهوریخواهان برای تضعیف احتمال تصویب توافق جامع اتمی با ایران در کنگره تلاش می کنند، دولت باراک اوباما کمپینی برای تشدید حمایت از آن در کنگره، به راه انداخته است.

قانونگذاران آمریکا ۶۰ روز برای بررسی توافق اتمی با ایران فرصت دارند. در حالی که جمهوریخواهان درپی رد توافق در کنگره هستند، ولی فراهم آوردن ۶۷ رای در سنا برای ممانعت از وتوی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مشکل است.

باراک اوباما تهدید کرده است هرگونه لایحه ای در رد توافق را وتو خواهد کرد.

در کنگره، باب کورکر سناتور جمهوریخواه و رئیس کمیته روابط خارجی سنا، و اد رویس، رئیس جمهوریخواه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، هردو تردید عمیقی در مورد توافق اتمی با ایران ابراز کردند.

اد رویس سه شنبه شب، در آخرین بیانیه خود از باراک اوباما خواست تا پیش از آنکه کنگره کار بررسی توافق را طی ۶۰ روز مقرر تکمیل نکرده است، از تسلیم پیش نویس توافق به «شورای امنیت» سازمان ملل متحد خوداری کند.

او افزود نگرانی هایی را که قانونگذاران آمریکایی روز سه شنبه در جلسه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان در مورد توافق ابراز کردند و که با تونی بلینکن، معاون وزیر خارجه آمریکا در میان گذاشته شد.

میچ مک کانول، رهبر اکثریت جمهوریخواه سنا نیز مخالفت خود را با ارزیابی باراک اوباما از توافق جامع اتمی با ایران ابراز کرد و گفت: «با توجه به آنچه تا کنون ما می دانیم، جمهوریخواهان و دموکرات ها حق داشتند نسبت به جهت مذاکرات نگران باشند و بترسند که توافقی که کاخ سفید به ثمر رسانده، عناصر ناقص توافق موقت آوریل را پیش می برد، که هدف آن بهترین توافق مورد پذیرش ایران است، تا توافقی که شاید در واقع، برنامه اتمی ایران را پایان دهد.»

نیکلاس برنز، معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا که روز سه شنبه به جلسه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان رفته بود، در گفتگو با صدای آمریکا از توافق جامع اتمی با ایران حمایت کرد و گفت: «تصور می کنم رئیس جمهور اوباما، آنچه برای بازداری ایران از دست یابی به سلاح اتمی و توقف برنامه اتمی برای ۱۰ سال آینده انجام داده، مثبت است، و امیدواریم که در خود ایران هم تحول ایجاد کند. همه ما خواهان یک ایران دموکراتیک هستیم. ولی براساس جلسه امروز سوالات بسیار سختی از سوی قانونگذاران در مورد توافق مطرح خواهد شد.»

برد شرمن، نماینده دموکرات کنگره روز سه شنبه بر اهمیت چگونگی بازرسی ها تاکید کرد و گفت: «ما می خواهیم بدانیم بازرسی ها چگونه خواهد بود. ولی آن قسمت از توافق که ابدا قابل قبول نیست در سال دهم توافق روی می دهد، که ایران خواهد توانست برنامه وسیع غنی سازی اورانیوم با ابعاد صنعتی داشته باشد، که هیچ مقدار بازرسی نخواهد توانست از تغییر کاربری آن جلوگیری کند.»

در این میان باراک اوباما استدلال می کند که توافق اتمی با ایران، امکان نظارت نزدیکتر بر بلند پروازی های اتمی ایران را فراهم می کند و کمپین جلب نظر جمهوریخواهان در کنگره را شدت بخشیده است.

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG